Chef Michiel Rabaey geeft workshop dresseren op de Boekenbeurs


Op de Boekenbeurs konden op dinsdag 1 november aan de stand van Borgerhoff & Lamberigts alle lekkerbekken en (hobby)koks deelnemen aan een workshop dresseren.

 

Chef Michiel Rabaey, leraar van het specialisatiejaar en volwassenenonderwijs in hotelschool Ter Duinen, demonstreerde diverse dresseertechnieken uit het boek ‘Koken Ter Duinen 2.0’- Het Vervolgboek’. Michiel heeft  ook alle recepten van het boek bedacht.

 

Koken Ter Duinen 2.0 is gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie. Dit boek verzameld alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. Koken 2.0 onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om zelf thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten op tafel te toveren.

Michiel Rabaey vertelt: “Het eerste boek ‘Koken, Het Handboek’ was de basis, puur klassiek. Dit boek is dan weer gastronomisch. In januari ben ik beginnen werken aan het boek en in mei - amper vijf maanden later - is het verschenen. Ik moet eerlijk zeggen, het heeft mij vele slapeloze nachten gekost, maar ik ben fier met het resultaat.

 

Naast lesgeven werk ik als cateraar. Ik hou van experimenten, nieuwe technieken en nieuwe producten. Per jaar ga ik 2 à 3 keer op stage naar het buitenland., want je bent nooit te oud om bij te leren. Mijn leerlingen werken in tophuizen en als ze bij mij komen aankloppen met een vraag, moet je kunnen antwoorden.

 

De dresseertechnieken worden in het boek stap-voor-stap uitgelegd en alles wordt duidelijk dankzij de vele foto’s,” aldus Michiel Rabaey.

 

‘Koken Ter Duinen 2.0- Het Vervolgboek’ is enig in zijn soort. Nog nooit eerder werden er zoveel geheimen prijsgegeven en het is dan ook een absolute must-have voor iedereen die graag kookt.

 

Voor wie Michiel nog aan het werk wil zien, hij geeft op 5 en 11 november workshops dresseren aan de stand van Borgerhoff & Lamberigts op de boekenbeurs.

Meer info op www.boekenbeurs.be

 

Koken 2.0 - Het Vervolgboek - ISBN:9789089316233- Hardcover - 480 blz. -Prijs: € 59,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts