Wase Bibliotheken organiseren exclusieve avant-première van de film 'Black'


Dirk Bracke, Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensahi
Dirk Bracke, Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensahi

Op 11 november gaat de film ‘Black’ n première. Maar dankzij de Wase bibliotheken konden op 28 oktober 200 winnaars in absolute avant-première de film van de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah bekijken in Siniscoop in Sint-Niklaas.


De film is gebaseerd op de populaire boeken 'Black' en 'Back' van de Wase jeugdauteur Dirk Bracke. Die was aanwezig in Siniscoop samen met Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensahi, de twee hoofdrolspelers uit de film

De film

De 15-jarige Mavela (Martha Canga Antonio), lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx, wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan (Aboubakr Bensahi), een jongen van een rivaliserende bende. De twee jongeren worden gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze of niet?


Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld van stadsbendes – waar eer en trots primeren – vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.


Op het Toronto International Film Festival (TIFF) heeft de film ‘Black’ de Dropbox Discovery Award gewonnen. De jury loofde ‘Black’ voor zijn duidelijk cinematografische visie die creatief en met lef wordt neergezet.


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: