Toni Coppers wint opnieuw de Hercule Poirot publieksprijs


De stem van het publiek ging dit jaar opnieuw naar Toni Coppers met De hondenman. Nadat hij in 2014 de Knack Hercule Poirotprijs in de wacht sleepte voor Dood water en vorig jaar het publiek overtuigde met De vleermuismoorden, bewijst hij met De hondenman voor het derde jaar op rij een unieke stem te zijn in het Vlaamse thrillerlandschap.

 

De hondenman

Zo zagen we Liese Meerhout nog nooit: een tevreden, ja zelfs gelukkige commissaris die volop aan het verhuizen is. Klaar om aan een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen. Tot ze een oproep krijgt die een keten van zorgwekkende gebeurtenissen in gang zet.

 

Een vrouw wordt gevonden in het Galgenweel, het uitgestrekte zeilmeer op de Antwerpse Linkeroever. Ze is gewurgd en misbruikt. De zaak wordt nog gruwelijker wanneer de politie ontdekt dat haar hart koelbloedig is verwijderd. Vergelijkbare misdaden duiken op in Spanje en Duitsland. De moordenaar lijkt ongrijpbaar.

Het enige wat hij telkens achterlaat is een sneeuwwitte veer die geheimzinnig naast het lichaam ligt. Als in haar privéleven een drama plaatsvindt en in Antwerpen een tweede slachtoffer valt, moet Liese Meerhout haar team op zoek naar een man die ervan geniet te doden. Een geschokte, rouwende Liese tast in het duister en moet dieper gaan dan ooit in de jacht op haar eerste seriemoordenaar…

 

De hondenman is uitgebracht door Manteau