Dimitri Bontinck schrijft met 'Syriëstrijder tegen wil en dank' boek over zijn zoon


Op maandag 14 oktober werd in Hangar 26 in Antwerpen het boek 'Syriëstrijder tegen wil en dank' van Dimitri Bontinck voorgesteld.


Dimitri Bontinck is de vader van de 18-jarige Jejoen, een sportieve,atletische en levenslustige jongen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk. Hij komt in de ban van Sharia4Belgium en bekeert zich tot de radicale islam. Jejoen vertrok dit voorjaar naar Syrië om er te gaan strijden tegen het regime van president Assad.

Het is geleden vanaf maart dat Dimitri contact had met zijn zoon. In april is Dimitri op missie naar Syrië vertrokken om zijn zoon te gaan zoeken. Zelf is Dimitri een oorlogsveteraan, maar de tocht was niet zonder gevaar. Het enige doel dat Dimitri had, was zijn zoon Jejoen terugvinden. Dimitri is net terug van Basel en vertrekt één van de volgende dagen op zijn derde missie naar Syrië om zijn zoon daar weg te halen.

 

Nu is het verhaal van Dimitri verschenen in boekvorm met als titel 'Syriëstrijder tegen wil en dank'. Het boek is geen roman en geen fictie maar het relaas van een Belgische vader die op zoek gaat naar zijn zoon in oorlogsgebied. Het is een menselijk en tegelijk een avontuurlijk verhaal want de zoektocht is een riskante onderneming. Met gevaar voor eigen leven wil de vader zijn doel bereiken.

Het boek is naast het verhaal van de vader ook een oproep naar de overheid om het gevaar van radicale organisaties in te zien en te verbieden en over de methodes die de organisaties gebruiken om de jongeren naar het front te lokken. Tegelijkertijd is het ook een waarschuwing voor ouders dat radicalisme achter iedere hoek kan schuilen.

'Syriëstrijder tegen wil en dank' is een boeiend en openhartig verhaal van een vader die op zoek is naar antwoorden op vele vragen. Waarom trekken Belgische jongeren naar Syrië als vrijheidsstrijder? Hoe gevaarlijk is radicalisme? Hoe is het zover met Jejoen kunnen komen?

'Syriëstrijder tegen wil en dank' wordt vertelt door Dimitri Bontinck en is een verslag van een echt gebeurde zoektocht die tot de dag van vandaag nog niet ten einde is. Het boek is een openhartig verhaal dat iedereen naar de keel grijpt.

 

ISBN: 9789079048366 - Paperback - 208 blz. - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Artus

 

Klik hier voor meer info