Siniclubfilm van de week: Woman In Gold in Siniscoop


'Woman in Gold' is een Amerikaans-Britse dramafilm uit 2015, geregisseerd door Simon Curtis. De film is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Maria Altmann


Maria Altmann (Helen Mirren) is een Joodse vluchteling die in Oostenrijk net voor de Tweede Wereldoorlog het land uit moet vluchten naar de Verenigde Staten voor het Nazi-regime in haar land.


Tijdens deze gebeurtenis werden vijf schilderijen uit haar ouderlijk huis gestolen die in bezit waren van haar familie.

Later zijn de kunstwerken in handen gekomen van de Oostenrijkse overheid en waren de werken onder andere te zien in museum Österreichische Galerie Belvedere in Wenen .


Altmann begon een juridische strijd om de kunstwerken weer in familiebezit te krijgen. Hierbij werd ze bijgestaan door de jonge advocaat Randol Schoenberg (Ryan Reynolds)..

Regie: Simon Curtis

Cast: Helen Mirren, Ryan Reynolds,Daniel Brühl

Genre: Drama

Duur: 109 minuten


‘Woman in Gold’, nog op zondag 27 september en dinsdag 29 september in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be


De mening van de kijker:

"Een zeer goede film waarbij twee verhaallijnen mooi in elkaar vloeien", aldus Bart.


"'Woman in Gold' is een meeslepende, pakkende en in zijn eenvoud top. Ik heb voor deze film gekozen omwille van het thema (historisch drama) en omdat Helen Mirren de hoofdrol speelt."


Ik geef 'Woman in Gold' 8 op 10", vertelde Bart.


"'Woman in Gold' is een onbeschrijfelijk mooie, emotionele en 'waarschijnlijk' historische film", vertelde Annie na afloop van deze Siniclub film.


"Het is een aangrijpende, mooie en knappe film met een fantastische Helen Mirren in de hoofdrol. Ik geef een welverdiende 10 op 10 voor deze film!"


Ook Karin vond 'Woman in Gold' een super film.


"'Woman in Gold' is een sterke, aangrijpende en warme film. Deze film overtrof mijn verwachtingen. Uiteraard is Helen Mirren de beste actrice uit de film. Van mij krijgt 'Woman in Gold' 8 op 10."


"Een super film", zei Hilde, "Een absolute aanrader: goede acteurs en een meeslepend verhaal zorgt ervoor dat je deze film moet gezien hebben."


'Woman in Gold' krijgt van Hilde 9 op 10.


Ook Benny vond deze Siniclub film prachtig.


"Het is een film met sterke acteerprestaties en waarheidsgetrouw weergegeven. Een aanrader! Ik heb voor deze film gekozen omwille van het onderwerp.


En 'Woman in Gold' is een film op hoog niveau. Ook van mij krijgt deze Siniclub film 10 op 10."


'Woman in Gold' is een zeer goede film met een goed verhaal en prachtig geacteerd. Zeker en vast een aanrader! Ook voor mij is Helen Mirren de beste actrice uit de film. Ik geef 'Woman in Gold' 9 op 10."