Siniclubfilm van de week: SPOTLIGHT in Siniscoop


Spotlight is een Amerikaanse film van regisseur Tom McCarthy. De film kreeg overwegend positieve recensies en sleepte verscheidene filmprijzen, waaronder twee Oscars, in de wacht. 

 

Het verhaal

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap.

 

De journalisten van het zogenaamde 'Spotlight'-team onthulden een grootschalig schandaal, wat de krant in 2003 de Pulitzerprijs opleverde. Uiteindelijk loopt het uit op één van de grootste schandalen in de Amerikaanse geschiedenis.

DUUR 128 minuten

GENRE Drama, Historisch, Thriller

REGIE Tom McCarthy

CAST Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

 

'Spotlight', nog op maandag 7 en dinsdag 8 maart in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijkers in Siniscoop:


"Ik vond 'Spotlight' een aangrijpende film. De film was zowel actueel als beangstigend en indringend. Ik kan iedereen deze film aanraden.

'Spotlight' geef ik 8 op 10."


'Spotlight' is een indrukwekkende film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik verwachtte dat het een interessante film zou zijn. En deze film is zeker de moeite waard om te zien. De film voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Ik geef 'Spotlight' 9 op 10."


"Ook ik vond het een aangrijpende film waarin een knap staaltje van onderzoeksjournalistiek wordt getoond. Ik heb voor deze film gekozen omdat 'Spotlight' de Oscar voor de beste film won. 

De film bracht véél meer dan ik ervan verwacht had. Het is een absolute aanrader met Mark Ruffalo in de hoofdrol.

Ik geef deze film 8 op 10."


"Ik vond de film zeer interessant. Ik heb ervan geleerd. 'Spotlight' is niet alleen interessant maar ook actueel en bewustmakend.

 

Ik heb voor deze film gekozen omdat het een Siniclubfilm is en die zijn meestal de moeite waard. De film is een aanrader, omwille van het actuele thema. 'Spotlight' krijgt van mij 8 op 10."


"'Spotlight' is een zeer goede film. Het is voor mij een bevestiging van de Belgische thematiek. Ik heb voor deze film gekozen omwille van het thema. 

 

Het is zeker een aanrader, de film toont de bewustmaking van het gevaar van georganiseerde religie. Ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10."


"Ik kan deze film beschrijven als pakkend, erg en een eyeopener", kregen we nog als reactie. "Ik heb voor 'Spotlight' gekozen omdat het een Oscarwinnaar is. 

En de film is echt goed, een aanrader voor iedereen omdat het over een waargebeurd verhaal gaat.

 

Beste actrice vond ik Rachel McAdams. Ik geef 'Spotlight' 9 op 10."


"'Spotlight' is echt een heel goede film. Een waargebeurd verhaal over misbruik, de doofpot en de kracht van de media, zou zou ik deze Oscarwinnende film omschrijven.

 

Ik kan iedereen deze film aanbevelen, omdat het maatschappelijk belangrijk is dat dit thema in de 'spotlights' komt. 

Deze Sinisclubfilm krijgt van mij 9 op 10."