Siniclubfilm van de week: He Names Me Malala in Siniscoop


He Names Me Malala is een persoonlijk portret van Malala Yousafzai, die gewond raakte toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan.

 

De toen 15-jarige tiener, die doelwit werd omdat ze haar stem liet horen over scholing voor meisjes in Swat-vallei in Pakistan, werd in het hoofd geschoten. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef.

Sindsdien is ze, behalve een activist op het gebied van educatie in Pakistan, ook een campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd.

 

Tevens is ze, sinds december 2014, de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Een documentaire van Davis Guggenheim, regisseur van Waiting for 'Superman' en het Oscar®winnende An Inconvenient Truth.

DUUR 88 minuten

GENRE Documentaire

REGIE Davis Guggenheim

CAST Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Toor Pekai Yousafzai, Khushal Yousafzai

 

'He Names Me Malala', nog op zondag 17 en dinsdag 19 april in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be


De mening van de kijker:


"Ik vind de film een mooie schets over de Taliban. 'He Names Me Malala' is een realistische en zuivere documentaire. 

 

Ik heb voor deze film gekozen omdat ik hou van het aanbod van de Siniclub. Ik geef deze film 8 op 10."


"Ik vond deze documentaire zeer overtuigend. Ik wou 'He Names Me Malala' zien om een beter overzicht te krijgen van de situatie in Pakistan.

 

Deze film is zeker een aanrader, omdat de situatie daar te weinig bekend is bij ons. Deze Siniclubfilm geef ik 7 op 10."


"Ik vond 'He Names Me Malala' een ontroerende film. Omwille van de boodschap die er in de documentaire zit is deze film zeker een aanrader. We hebben Malala Yousafzei leren kennen als een meisje die weet wat ze wil, ze heeft echt veel moed.

'He Names Me Malala' geef ik graag 9 op 10."


"'He Names Me Malala' is een zeer boeiende en ontroerende film over een jonge moslima die opkomt voor onderwijs voor meisjes.. Een absolute aanrader wat mij betreft. 

 

De film bracht zeker wat ik ervan verwacht had. Ik geef deze film 8 op 10."


"Deze film is echt goed", was nog een reactie na afloop van deze documentaire.

 

"'He Names Me Malala' gaat over een meisje die zelfbewust en een echte doorzetter is. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik interesse heb voor de Afgaanse wereld.

 

'He Names Me Malala' is zeker een aanrader, gewoonweg omdat het over een wereldprobleem gaat. Ik geef deze Siniclubfilm 9 op 10."