Siniclubfilm van de week: El Club in Siniscoop


Vier ex-dienaren van God wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. Allen zijn hierheen gestuurd om zich te reinigen van hun zonden uit het verleden.

 

Ze leven volgens een strikt maar redelijk aangenaam regime, onder het toeziend oog van een vrouwelijke huisbewaarder. De komst van een vijfde man doorbreekt de broze stabiliteit van hun dagelijkse routine; de man brengt de geschiedenis met zich mee die ze allemaal het liefst achter zich hadden gelaten.

DUUR 97 minuten

GENRE Drama

REGIE Pablo Larraín

CAST Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Goic

 

'El Club', nog op zondag 31 januari en dinsdag 2 februari in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:


"'El Club' is een bizarre en niet alledaagse film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik een vaste klant ben van de Siniclub en geen enkele film mis.

 

'El Club' is misschien niet voor iedereen aan te raden, het gaat over een gevoelig onderwerp en is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

 

Ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10."


"Deze film laat ons een andere blik zien van de kerk en de paters. Ik was bij momenten geschokt. Ik vond 'El Club' zeker de moeite waard om te zien, het is een wat vreemde wereldfilm.

 

Ik vind Antoina Zegers als de non de beste actrice. Ik geef 'El Club' 7 op 10."


"Deze Siniclubfilm gaat over de schandalen in katholieke kringen en het verbergen daarvan. Ik vond de film zeer goed, een film met een speciale sfeer die zeker aan te raden is.

 

Ik heb voor deze film gekozen omdat hij aangekondigd was als een MOOOV film. MOOOV brengt steeds de beste wereldfilms en ik wou deze zeker niet missen.

 

Ik geef 'El Club' 8 op 10."