Siniclubfilm van de week: Chevaliers Blancs in Siniscoop


Jacques Arnault staat aan het hoofd van de NGO ‘Sud Secours’, een humanitaire organisatie die weeskinderen wil gaan redden uit het door burgeroorlog geterroriseerde Tsjaad, om ze mee te nemen naar kandidaat-ouders in Frankrijk.

 

De hele operatie loopt echter niet van een leien dakje. Hij stelt voor aan een journaliste, Françoise Dubois, om zijn ploeg te vergezellen en een verslag van hun activiteiten uit te brengen. Maar die activiteiten blijken niet altijd even netjes te zijn.

GENRE Drama

REGIE Joachim Lafosse

CAST Vincent Lindon, Louise Bourgoin, Valérie Donzelli, Reda Kateb

 

'Chevaliers Blancs', nog op dinsdag 29 maart om 20.00 u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties over deze Siniclubfilm:


"Ik vond 'Chevaliers Blancs' een zeer goede film. Het geeft ons een beeld hoe het er aan toe gaat in Afrika. Het is een film met mooie beelden.

 

Ik heb voor deze film gekozen omdat ik regelmatig Siniclub-films zie. En deze is zeker de moeite waard.

 

Beste acteur is voor mij Vincent Lindon en ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10."


"Ik vond de film zeer naïef. Het was een waarheidsgetrouw beeld van een semi-criminele NGO.

Ik heb voor deze film gekozen omdat ik graag naar de Siniclub kom. De film bracht echter niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Ik geef 'Chevaliers Blancs' 6 op 10."


"Een film met mooie beelden en muziek, maar ik vond het verhaal ongeloofwaardig. Toch bracht de film wel vat ik eran verwacht had. Ik kom regelmatig naar de Siniclub en kan deze film wel aanraden, omwille van het verhaal en de mening die je er zelf over hebt.

 

De beste acteur vond ik Vincent Lindon en 'Chevaliers Blancs' geef ik 7 op 10."