Siniclubfilm van de week: 45 YEARS in Siniscoop


Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer er een brief arriveert voor Geoff.

 

Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt het de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

DUUR 95 minuten

GENRE Drama

REGIE Andrew Haigh

CAST Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Dolly Wells, Geraldine James

 

'45 Years', nog op zondag 20 en dinsdag 22 maart in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijkers:

"Ik vond '45 Years' een zeer mooie film. Ik vond het vooral mooi hoe de onuitgesproken gevoelens toch naar voor kwamen. 

De film brengt een verhaal uit het leven gegrepen en ik kan iedereen deze Siniclubfilm aanbevelen. Voor mij is Charlotte Rampling de beste actrice uit '45 Years' en ik geef deze film 7 op 10."


"'45 Years' is een mooie film. Ik heb voor deze film gekozen omdat Charlotte Rampling en Tom Courtenay de hoofdrollen vertolken. En '45 Years' heeft zeker gebracht wat ik ervan verwacht had. 

Ik geef '45 Years' 8 op 10."


"Een schitterende film!", is nog een reactie die we noteerden na afloop van de Siniclubfilm.

"Een schitterende, schrijnende, ingetogen en toch diepgaande prent. Ik heb voor deze film gekozen omwille van het thema: ik ben nameljk ook 45 jaar getrouwd...

 

'45 Years' bracht zeker wat ik ervan verwacht had. Het is zelfs de tweede keer dat ik de film zag. Deze absolute aanrader, met Charlotte Rampling in de hoofdrol, krijgt van mij 9,5 op 10."


"Ik heb voor '45 Years' uit het aanbod van Siniscoop gekozen omdat de filmbeschrijving best aantrekkelijk was. En de film was goed, met een uitstekende Charlotte Rampling als Kate.

Van mij krijgt '45 Years' 8 op 10."


"'45 Years' is een prachtige film, uitstekend geacteerd en een verhaal uit het leven gegrepen.

Ik heb gekozen voor deze film omdat ik zelf  50 jaar getrouwd ben. De film bracht méér dan ik ervan verwacht had. Daarom geef ik '45 Years' 9,5 op 10."


"Voor mij was '45 Years' méér dan OK!  Ik kom regelmatig films zien in de Siniclub. Deze is rustig, traag en het verhaal neemt je zo mee.

Ik geef '45 Years' 7 op 10."