Siniclubfilm van de week: A Man Called Ove


De Siniclubfilm van deze week is de Zweedse dramafilm A Man Called Ove van Hannes Holm. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2012 van Fredrik Backman.

 

In 2016 werd de film genomineerd voor zes Guldbaggen waarvan er twee gewonnen werden en de film behaalde eveneens de publieksprijs.

 

Het verhaal

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont.

Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf.

 

Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

DUUR 116 minuten

GENRE Drama, Komedie

REGIE Hannes Holm

CAST Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll

 

A Man Called Ove speelt nog op 18 & 20 september 2016 in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be