Siniclub film van de week: VICTORIA in Siniscoop


De Siniclub film van de week is deze keer 'Victoria', een sterk beklemmende én aangrijpende film van regisseur Sebastian Schipper.


De film is één lang shot, eerder schreef de Russische cineast Aleksandr Sokoerov in 2002 geschiedenis met 'Russian Ark' , een film van anderhalf uur dat opgenomen werd in één schot.


Een unicum is 'Victoria' dus niet, maar dat maakt hem niet minder indrukwekkend, zeker door de prachtige acteerprestaties.

Het verhaal

De Spaanse Victoria (Laia Costa) ontmoet vier jongens buiten een club in Berlijn. In eerste instantie is het niets meer dan een willekeurige ontmoeting, maar al snel blijkt dat Sonne (Frederick Lau) en zijn vrienden zwaar in de problemen zitten.

 

Victoria gaat nietsvermoedend mee in hun avontuur, dat al snel in een nachtmerrie verandert. Terwijl de zon opkomt moet Victoria na een lange nacht een onwerkelijke beslissing nemen: wordt het alles of niets?

Regie: Sebastian Schipper

Cast: Laia Costa, Frederick Lau en Franz Rogowski

Genre: Thriller

Duur: 135 minuten


‘Victoria’, nog op 20 en 22 september in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.beDe mening van de kijkers in Siniscoop over deze Siniclub film:

"'Victoria' is een heel knappe film. Ik heb meermaals op het puntje van mijn stoel gezeten. De film is zowel intens, spannend als geloofwaardig. Ik geef deze Siniclub film 9 op 10."


"'Victoria' is dromerig gefilmd, spannend tot op het einde!

De film bracht meer dan wat ik ervan verwacht had. Ik had nooit verwacht dat deze film zo'n speciale sfeer had. Absoluut een aanrader, omdat 'Victoria' de kijker kan meeslepen in het drama.

Ik geef deze Siniclub film 8 op 10."


"Ik vond deze film zeer goed. Het is een roller-coaster van emoties. Voor mij was Laia Costa als Victoria de beste actrice.

Ik geef deze film graag 8 op 10."


Deze Siniclub film is een goede, donkere en ruwe film. Ik kan hem zeker aanbevelen, omwille van het origineel script. De beste acteur is voor mij Frederick Lau als Sonne. 'Victoria' krijgt een 7,5 op 10 van mij!


Nog een reactie van een tevreden bezoeker: "'Victoria' is een goede film over vriendschap, vertrouwen en spijt. Omwille van het goede verhaal is het zeker een aanrader. De film heeft een sterke cast met Laia Coste en Frederick Lau in de hoofdrollen. 'Victoria' geef ik 8 op 10."