Siniclub film van de week: La Pazza Gioia


Beatrice Morandini Valdirana is een decadente kletskous, een opvallend figuur in de psychiatrische inrichting waar ze woont. Ondanks haar praatjes vindt ze weinig aansluiting bij de andere patiënten.

 

Als de introverte, stoer uitziende Donatella Morelli wordt opgenomen in de inrichting, bloeit er een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Ze besluiten samen te ontsnappen en komen tijdens de avontuurlijke reis oog in oog te staan met hun verleden. Gelukkig zijn ze dit keer niet alleen, maar hebben ze elkaar.

La Pazza Gioia is een komisch drama over vriendschap en de zoektocht naar geluk, met het prachtige landschap van Toscane als decor. De hoofdrollen worden vertolkt door Valeria Bruni-Tedeschi en Micaela Ramazzotti.

 

De film is geschreven en geregisseerd door de gevierde Italiaanse regisseur Paolo Virzì (Il Capitale Umano, La Prima Cosa Bella).

Regisseur Paolo Virzì heeft met ‘La Pazza Gioia’ een hilarische en ontroerende vriendschapsprent gemaakt, met twee geweldige actrices in de hoofdrollen. Warm aanbevolen deze Italiaanse film!

 

DUUR 116 minuten

GENRE Drama, Komedie

REGIE Paolo Virzì

CAST Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti, Anna Galiena

 

‘La Pazza Gioia’ speelt nog op zondag 11 september en dinsdag 13 september in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be