Siniclub film van de week: Irrational Man


Professor in de filosofie Abe Lucas is een emotioneel verwoest man die alle vreugde in zijn leven heeft verloren.


Kort na zijn aanstelling aan de universiteit van een kleine stad, begint hij een relatie met één van zijn collega's om zijn rampzalig huwelijk te vergeten. Zijn beste studente, Jill Pollard is gefascineerd door Abe's exotische verleden en zijn getormenteerde ziel. Hoewel ze hem meermaals haar liefde verklaart, blijft hij haar avances afwijzen. 

Wanneer ze toevallig het gesprek van een vreemde opvangen, kunnen Jill en Abe de zaak niet loslaten.


Abe besluit een cruciale en existentiële beslissing te nemen die ervoor zorgt dat hij weer van zijn leven kan genieten. Zijn keuze zet echter ook een enkele gebeurtenissen in gang die onomkeerbaar blijken te zijn.

Regie: Woody Allen

Cast: Emma Stone Joaquin Phoenix

Genre: Drama

Duur: 104 minuten'Irrational Man', nog op dinsdag 15 september in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties over deze Siniclub film:

"Ik vond deze Siniclub film boeiend. 'Irrational Man' is zowel filosofisch, absurd als verrassend. Ik kan deze film zeker iedereen aanraden, want het is geen typische Woody Allen-film.


De beste acteur is voor mij Joaquin Phoenix. Ik geef 'Irrational Man' 7 op 10."


"Het is een schitterende film met een uitstekende Joaquin Phoenix in de hoofdrol. De film is zowel humoristisch, intelligent als verrassend. Ik geef 'Irrational Man' graag 8 op 10."


"Ik vond deze Siniclub film een rare film. Het is een film met een plot dat helemaal onverwacht was. Is dit een aanrader? Met een beetje voorkennis wel.

 

Ik vond Emma Stone de beste actrice. 'Irrational Man' geef ik 7 op 10."


'Irrational Man'  is een heel geslaagde film. Zeker een aanrader, omdat films van Woody Allen steeds aanraders zijn.


Deze Siniclubfilm is er eentje om over na te denken. Ook voor mij is Joaquin Phoenix de beste acteur. Ik geef 'Irrational Man'  8.5 op 10."