Siniclub film van de week: El Olivio


Het nieuwe seizoen van de Siniclub in Siniscoop is gestart met de film ‘El Olivo’, een Spaanse film van regisseur  Íciar Bollaín.

 

Het verhaal gaat over de opstandige Alma, ze is begin 20 en heeft voortdurend ruzie met haar familie, behalve met haar opa die haar na aan het hart ligt. Al twaalf jaar heeft de oude man geen woord meer gesproken uit protest, omdat zijn nakomelingen tegen zijn wil in een 2000 jaar oude olijfboom verkochten. Als hij ermee dreigt voedsel te weigeren, wil Alma de boom terugbrengen, maar die staat intussen in Düsseldorf, in het atrium van een energiebedrijf waar hij gezien wordt als bedrijfssymbool.

Een beeldmooi familiedrama over een letterlijke en figuurlijke olijfboom, geworteld in cinematografische vruchtbare potgrond. Prachtige flashbacks, schitterende landschappen, een melancholische muziekscore, geweldige acteurs,… het zit er allemaal in.

 

De Spaanse regisseur werkte samen met de Engelse Paul Laverty voor het scenario en Sir Laverty kennen we van zijn werk voor Ken Loach. Het resultaat is dan ook een subtiele en authentieke film vol humor, emotie en sociaal engagement. Een crowdpleaser eerste klasse!

DUUR 100 minuten

GENRE Drama

REGIE Íciar Bolla

CAST Javier Gutiérrez, Anna Castillo, Pep Ambrós, Manuel Cuc

‘El Olivo’, nog op zondag 4 september om 11.00 uur en op dinsdag 6 september om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be