Siniclub film van de week: Dheepan in Siniscoop


Dheepan is een Franse dramafilm uit 2015 onder regie van Jacques Audiard. De film ging in première op 21 mei op het Filmfestival van Cannes waar hij de Gouden Palm won.

 

Het verhaal

Dheepan is een ex-Tamiltijger die Sri Lanka ontvlucht voor een bestaan als politiek vluchteling in Frankrijk. In een Parijse voorstad vindt hij werk als concierge in een appartementsgebouw. Om in deze buurt te overleven en zijn familie te beschermen, ziet hij zich echter genoodzaakt om beroep te doen op de gevechtstechnieken die hij aangeleerd kreeg in zijn vaderland.

Regie: Jacques Audiard

Cast: Vincent Rottiers,Jesuthasan Antonythasan,Kalieaswari Srinivasan,Marc Zinga

Genre: Drama

Duur: 110 minuten


'Dheepan', nog op maandag 26 oktober om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties over deze bekroonde film:


" 'Dheepan' is een goede film over liefde, geduld en moed. Ik wou deze film zien omdat hij de Gouden Palm gewonnen heeft.


Ik kan deze film zeker aanbevelen, het vluchtelingen probleem is van alle tijden. Beste acteur is voor mij Jesuthasan Antonythasan in de rol van Dheepan. Ik geef deze film 9 op 10.


"'Dheepan' is een spannende en aangrijpende film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik er veel over gelezen had. Een mooie film met zowel een uitstekende Jesuthasan Antonythasan  (Dheepan) als Kalieaswari Srinivasan (Yalini) in de hoofdrollen.

Ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10."


"Ik heb voor 'Dheepan' gekozen omdat ik het onderwerp interessant vond. En de film is goed! Een speciale film die zeker een aanrader is .


Deze Gouden Palm-winnaar krijgt van mij 8 op 10."


"'Dheepan' is een aangrijpende film met goede acteurs en een uitstekende regie. Ik hou van het Siniclub aanbod en daarom ik deze film zeker wou zien.


Voor mij was Claudine Vinasithamby als de 'dochter' de beste actrice. 'Dheepan' geef ik graag 8 op 10."