Recensie: Zwijgplicht - Helen Vreeswijk


De zeventienjarige Arjan doet er alles aan om populair te zijn op school. Thuis gaat het niet zo goed, zijn moeder raakte in een depressie en zijn broer is van huis weggegaan omwille van zijn vader. Van school moet hij enkele maanden stage lopen. Zijn leerkracht bezorgt hem een stageplaats in verzorgingstehuis 'De Waterlelie'.

Arjan heeft er helemaal geen zin in, in een verzorgingstehuis valt niets spannend te beleven. Enkel oude mensen wassen en eten geven, denkt hij. Maar op zijn eerste stagedag moet Arjan zijn mening herzien. In De Waterlelie valt er heel wat te beleven.

Op zijn eerste dag raakt er een bewoner gewond en maakt Arjan kennis met Joke Drenth, een bewoonster van het verzorgingstehuis.
Joke vertelt Arjan dat er vreemde dingen gebeuren in De Waterlelie. Mensen sterven, of raken gewond. Volgens Joke loopt er iemand rond die de bewoners wil doden.

Joke krijgt Arjan zo ver dat hij op onderzoek gaat in het verzorgingstehuis. De twee worden stilletjes aan vrienden en ze vertelt hem haar ongewoon levensverhaal. Wanneer er weer vreemde dingen gebeuren is Joke er zeker van dat er iemand haar dood wilt. Arjan wil Joke beschermen en ontdekt vreemde dingen...

'Zwijgplicht' is geschreven door auteur Helen Vreeswijk. Het verhaal is zo beeldend geschreven dat je je waant in het verzorgingstehuis.

Het verhaal is goed opgebouwd en de personages zijn uitstekend beschreven. Als lezer denk je de dader gevonden te hebben, maar telkens wordt je op een ander spoor gezet. Daardoor blijft het spannend tot aan het einde.

Een spannend en meeslepend verhaal vol onverwachte wendingen dat een breed lezerspubliek zal bekoren. In dit verhaal is niets wat het lijkt. Een verslavend boek dat je in één keer uitleest.
‘Zwijgplicht’ is geschikt voor lezers van 12 jaar en ouder.

Helen Vreeswijk werkte jarenlang bij de recherche. Haar ervaringen gaven haar inspiratie voor spannende en meeslepende verhalen. Intussen gingen van haar boeken al honderdduizenden exemplaren over te toonbank.

ISBN: 9789022328026 - Paperback - 350 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Manteau Jeugd
Klik hier voor meer info