Recensie: Zakelijk Engels voor Dummies


‘Zakelijk Engels voor Dummies’, uitgegeven bij Pearson Education, is een zeer interessant boek voor zij die werken in de zakenwereld.

Het is geschreven voor de businessman of -woman die het Engels beheerst en de kennis daarvan wil ophalen of verbeteren. Want zeg nu zelf, Engels is toch dé internationale taal van de zakenwereld.

 

In het bijna 250 blz. tellend boek leer je vele strategieën en technieken die je beter zullen maken als lid van een verkoopteam of als manager van een bedrijf. De inhoud van ‘Zakelijk Engels voor Dummies’ is geschreven in het Engels en je hoeft het boek helemaal niet bladzijde per bladzijde te lezen. Je bepaalt zelf welk hoofdstuk je wil lezen.

 

Deze gids is ingedeeld in vijf grote hoofdstukken.

- Hoe je te gedragen tijdens vergaderingen en onderhandelingen, hoe het ijs breken, zonder angst onderhandelen en een verkoop sluiten lees je in ‘Vergaderingen en onderhandelingen’.

- In ‘Teamwork en leiding geven’ maak je kennis met de basisregels voor een goed teamwork. Hoe je een team moet motiveren en leiden en je komt verder in dit hoofdstuk alles te weten over de verkoper als marktanalist.

- ‘Verkopen in het Engels’ handelt over de voorbereidingen voor de verkoop, de verkooptechnieken en wat te doen als de verkoop niet loopt zoals je zou willen.

- Een belangrijk hoofdstuk is ‘Omgaan met de klant’. We moeten immers weten wat de klant wil, zijn vertrouwen winnen en zeker het contact met de klant niet verliezen.

- In het laatste hoofdstuk ‘Contacten onderhouden en netwerken’ wordt uitgelegd hoe we nieuwe contacten kunnen leggen en onderhouden. Hoe we goede referenties krijgen en klanten kunnen indelen.

 

Zeer handig is het woordenboek Engels- Nederlands en de alfabetische woordenlijst, achteraan in het boek.  

 

‘Zakelijk Engels voor Dummies’ is niet alleen een praktische gids, dankzij het pocketformaat is het een handig boek dat je overal kan meenemen. Maar liefst 80 onderwerpen komen er in aan bod, zaken die dagdagelijks kunnen voorkomen in een bedrijf.

 

‘Zakelijk Engels voor Dummies’ is helemaal geen saai boek, de inhoud van de gids is gebaseerd op gesprekken met leidinggevenden, verkoopchefs en andere professionals van diverse bedrijven. Al hun ervaringen zijn in dit boek gebundeld, dat zeker de moeite waard is om te lezen.

 

ISBN: 9789043026642 - 247 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Pearson Education

Klik hier voor meer info