Recensie: Weight Watchers - Hapjes om van te genieten


Iedereen organiseert wel eens graag een feestje of een party. Vrienden en familie uitnodigen, een hapje en een drankje...alleen voor zij die willen afslanken zijn deze gelegenheden vaak moeilijk.

Want een glaasje bubbels en enkele hapjes staan meestal gelijk aan een pak calorieën.

 

Weight Watchers, de bekendste organisatie op het vlak van afslankprogramma's, biedt voor hen een oplossing aan met het boek ‘Weight Watchers - Hapjes om van te genieten’.

 

Een handig boek vol met recepten om zelf caloriearme en toch lekkere hapjes en cocktails te bereiden.

De gerechten staan netjes onderverdeeld in zes hoofdstukken: vis, vlees en gevogelte, vegetarisch, dipsausjes, niet-alcoholische drankjes en cocktails.

 

Bij de recepten staat steeds de bereidingswijze, de ingrediënten en de ProPoints bij. Sommige recepten zijn eenvoudig, anderen iets moeilijker. Steeds vergezeld van een foto van Stefanie Faveere en Bram Debaenst.

 

Wat dacht je van een receptie met oosterse hapjes met biefstuk, zoetzure kippenvleugels,  Sint-Jacobsvruchten in een jasje, pitadriehoekjes met kikkererwtenpuree en groentechips met een pittige chilidip. Dit alles met een niet-alcoholisch zomers bessensapje of een verfrissende Mojito erbij.

 

Al deze voorbeelden komen uit het boek en bevatten weinig calorieën. Als je dat vergelijkt met de mini-pizza’s, gevulde pasteitjes, borrelnootjes en andere witte wijntjes die je normaal geserveerd krijgt op een feestje, is de rekening voor zij die op hun lijn letten, snel gemaakt.

 

Ook de tips uit het boek zijn zeker het vermelden waard. Lekkernijen die ook mooi ogen, gezonde hapjes in een handomdraai klaar voor een lastminute-feestje of hoe je op een party toch alcohol kunt drinken zonder je inspanningen om af te slanken te dwarsbomen.

 

‘‘Weight Watchers - Hapjes om van te genieten’ is het perfecte boek met 46 recepten om op een alternatieve manier lekkere cocktailhapjes en tapas te bereiden, zonder een aanslag op je slanke lijn te plegen.

 

Wedden dat je gasten het niet merken dat je enkel slanke hapjes serveert?

 

ISBN: 789401407069 - Wire-O - 112 blz. -  Prijs: € 15,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info