Recensie: Tante Kaat ~ De Huishoudmanager


Met Tante Kaat haar nieuwste en reeds tiende boek ‘Tante Kaat - De Huishoudmanager’ leer je hoe je een huishouden runt. Het gaat niet alleen over hoe je je woning inricht, onderhoud en schoonmaakt, maar ook hoe het zit op administratief, organisatorisch, wettelijk en ecologisch vlak.

Of je nu al 50 jaar samenwoont of voor het eerst zelfstandig gaat wonen, Tante Kaat geeft voor iedereen nuttig advies in deze ‘bijbel’. Hoe je huishouden moet besturen en op welke manier je de woning het best onderhoudsvriendelijk kunt inrichten en onderhouden en nog veel meer kom je te weten in haar boek.
Tante Kaat is als het ware je persoonlijke huishoudmanager!

Het lijvige boek, meer dan 400 blz., is ingedeeld in 15 grote hoofdstukken. De inrichting en onderhoud van de woonkamer, slaapkamer, badkamer, kelder, zolder tot het terras. Werkelijk elk detail staat beschreven in het prachtige boek met tips en goede raad.

In het hoofdstuk ‘Eetweetjes’ vind je het antwoord op vele vragen die je niet in een kookboek kan vinden.
Weet je bijvoorbeeld hoe je kunt voorkomen dat beschuiten breken als je ze smeert? Of waarom een koteletje krom trekt als je het bakt?
Of weet je waarom kaassaus dun wordt in de oven? Of hoe je chips terug knapperig kunt krijgen?
Al deze weetjes en nog veel meer heeft Tante Kaat verzameld. Zeer interessant!

Bij het huishouden hoort natuurlijk ook wassen, drogen, strijken en opbergen. Hoe ga je het best aan de slag? Wat willen de symbolen zeggen op het etiket in je trui?  Hoe kun je het best drogen en lees zeker de ergonomische tips bij het strijken.

Afsluitend heeft Tante Kaat nog tips voor zij die een woning willen huren, welke verzekeringen je best neemt en wat te doen bij verhuizen.
En een goed huishouden is volledig perfect met de nodige kennis van etiquette. Dankzij onze Huishoudmanager weten we o.a hoe we de tafel moeten dekken, wat te doen bij bezoek en welke de tafelmanieren zijn.


Het boek ‘Tante Kaat - De Huishoudmanager’ leg je best niet te ver weg, voor je het weet zit je met een probleem of zoek je goede raad. En dan is Tante Kaat dè beste tante waar je op kan rekenen.

Het is een enig boek dat zo compleet is, uniek in zijn soort. Je kan geen probleem bedenken in het huishouden of je vindt er een oplossing voor.
Bedankt Tante Kaat voor je praktisch advies en wijze raad!


ISBN 9789086794607 - Gebonden - 430 blz. - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Roularta Books
Klik hier voor meer info