Recensie: Studente Ontvangt - Lindsay Momerency


De Antwerpse Lindsay Momerency (27) las enkele artikels over het thema studenten en prostitutie en begon zich vragen te stellen. Momerency, die zelf nog niet zo lang afgestudeerd is, nam het initiatief om een boek over studenten in de prostitutie te schrijven.
Over dit onderwerp bestaat weinig informatie. Omdat ze van dit thema niets wist, is ze helemaal onderaan de ladder moeten starten.

Aan het boek 'Studente Ontvangt' ging een maandenlange zoektocht vooraf. Ze ging op zoek naar feiten en sprak met met de meisjes waarover het allemaal gaat, met twee escortbureaus in Gent, klanten, politie en hulpverleners.
Lindsay interviewde ook Chris Paulis, een antropologe die gespecialiseerd is in sexualiteit.

Uit Lindsay's onderzoek is het boek 'Studente ontvangt' geboren. Ze heeft alle informatie gebundeld die ze maar kon vinden en interviewde acht studenten over hun 'sekswerk'.
 
Onder studenten verstaan we +18 jarigen die naar de universiteit of Hoge School gaan. Haar zoektocht naar studentes heeft zich beperkt tot Vlaanderen en Nederland.

Uit dit onderzoek blijkt dat de studenten niet in de prostitutie gaan om hun studies te betalen maar louter om luxe-producten te kopen. Ze zijn zich niet bewust over de emotionele gevolgen en denken niet aan de toekomst. Meestal is hun omgeving niet op de hoogte van hun sekswerk.
Verder kunnen we in het boek lezen wat zegt de wet over sekswerk en waar sekswerkers terecht kunnen als ze hulp nodig hebben.

'Studente ontvangt' geeft een verrassende kijk op een niet alledaags thema. De auteur velt geen oordeel of keurt niks af, zij bekijkt het thema zo objectief mogelijk.
De vraag is of wat de naïeve studentes die nu alles zo leuk en spannend vinden, het hen in de toekomst niet zal achtervolgen.

 

ISBN : 978 94 6168 0051 - Paperback - 192 blz. - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Zorro 

Klik hier voor meer info