Recensie: Stil Bloed - Toni Coppers

Tom Franssen, directeur van Het Vlaams Instituut Voor de Zee in Oostende, wordt vermoord teruggevonden in zijn appartement. Naast hem ligt een klein poppetje.

Drie maand geleden werd journalist Arnold Caestecker op dezelfde manier vermoord teruggevonden in Ukkel. Beiden waren verstikt in een plastiek zak en het poppetje was bij Caestecker ook aanwezig. De moord van Caestecker is een onopgeloste zaak gebleven.

Commissaris Liese Meerhout is ervan overtuigd dat de moorden wel eens met elkaar te maken zouden kunnen hebben.
Haar vriend Simon De Vere pendelt al maanden tussen Brussel en Oostende. Hij is curator van een tentoonstelling in het museum Mu.Zee. Tijdens een tentoonstelling ontmoet Liese het echtpaar Magits en hun dochter Laura. Ze zijn zelfstandigen in kunsttransporten.

Wanneer de 19-jarige Laura verdwijnt beseft Liese meteen dat dit een onrustwekkende verdwijning is. Ze is er zeker van dat de moorden en de verdwijning van Laura iets met elkaar te maken hebben.

Liese krijgt de leiding van het onderzoek. Als vrouw is het in deze machowereld niet simpel, maar ze staat haar mannetje. De familie Magits krijgt filmpjes toegestuurd over Laura die zeer onrustwekkend zijn. Het onderzoek naar de moordenaar en de zoektocht naar Laura verloopt moeilijk door het gebrek aan middelen. Liese bijt zich vast in het onderzoek en werkt koppig verder, ook al overtreedt ze de regels soms, Liese zet alles op alles om Laura terug te vinden.

Maar de moorden zijn niet het enige probleem van Liese.
Ze is zwanger van Simon en die wil absoluut geen kinderen. Ze wil kost wat kost het kind houden. Ze staat voor belangrijke keuzes: gaat ze het kind houden, de moordenaar vinden en vindt ze Laura op tijd terug?

'Stil Bloed' is een misdaadroman geschreven door auteur Toni Coppers. Zijn vorige thriller 'Iris was haar naam' is genomineerd voor de Gouden Strop 2012 die in mei uitgereikt wordt.

'Stil Bloed' is de vijfde thriller met het hoofdpersonage Liese Meerhout,commissaris bij de Brusselse moordbrigade en haar vriend Simon De vere. Samen beleven ze hun avonturen, zij als flik en hij als antiquair. Deze misdaadroman speelt zich af in Brussel en in Oostende, de koningin der badsteden.

De Tiense auteur haalde zijn inspiratie voor het boek uit een krantenartikel over bootvluchtelingen die een pastoor een plaatsje gaf op zijn kerkhof.

Toni Coppers hoort thuis is de rij van misdaadauteurs zoals Aspe. Zijn boeken zijn het betere thrillerwerk en de lezer wordt meteen meegesleept door het charmante hoofdpersonage Liese Meerhout. Bij het lezen van het boek heb je het gevoel of je zelf aanwezig bent tijdens het onderzoek en voel je de storm waaien en waan je jezelf op het strand.

Thrillerfanaten, rep je naar de boekhandel, koop het boek en beleef uren leesplezier met 'Stil Bloed'.

ISBN: 9789022327067 - Paperback - 312 blz. - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Manteau
Klik hier voor meer info