Recensie: Sterren boven Cornwall - Liz Fenwick


De 38-jarige kunstenares Maddie verliest haar man John en blijft met haar stiefdochter Hannah alleen achter in Londen. Kort na zijn dood erft ze een oud historisch huis, 'Trevenen' genaamd in Cornwall.

Het huis is van familie die ze niet kent en nooit ontmoet heeft. Ze besluit om samen met Hannah een nieuwe start te nemen en te verhuizen naar Cornwall. Dit is voor de 15-jarige Hannah een grote verandering in haar leven, verhuizen van Londen naar het platteland en haar vrienden achterlaten. Ze begrijpt niet waarom Maddie dit heeft kunnen beslissen. Die kijkt uit naar de verhuis en hoopt op een nieuwe start en een rustiger leven.

Wanneer Maddie en Hannah aankomen in Cornwall maken ze al meteen kennis met enkele bewoners.
Het huis is een oud huis met nog veel werk aan, maar Maddie heeft er meteen aan hart aan verloren. Haar gedachten van een rustig leven op het platteland is verre van realiteit. Ze hoort in het huis vreemde geluiden en doet een vreemde ontdekking...

Haar puberende stiefdochter gedraagt zich zeer brutaal tegenover haar en hun verstandhouding is verre van goed. Toen John nog leefde konden Maddie en Hannah goed met elkaar opschieten. Maar sinds de dood van haar vader is Hannah zich tegen Maddie gaan afzetten en haat ze haar.
De enige die Hannah in vertrouwen neemt is een oude man uit het dorp. Op de koop toe heeft Maddie geen inspiratie meer om te schilderen en raken ze in geldnood. Ze denkt eraan om Trevenen te verkopen.

Maar dan ontdekken ze geheimen die generaties lang verborgen zijn geweest. Stilaan ontdekt Maddie dat haar eigen leven raakvlakken heeft met de vrouwen die voorheen in het huis gewoond hebben...


'Sterren boven Cornwall' is een roman geschreven door auteur Liz Fenwick. De auteur groeide op in Boston en verhuisde naar Londen. Daar trouwde ze en kreeg drie kinderen. Ze verloor haar hart in Cornwall, maar woont -na twaalf internationale verhuizingen- momenteel in Dubai.

Dit is de eerste roman van Liz Fenwich en meteen een schot in de roos. 'Sterren boven Cornwall' is een zeer emotioneel verhaal met veel gevoel geschreven over verlies en het verwerken ervan, hoop en liefde. Een verhaal over twee gebroken vrouwen van verschillende leeftijd die het verlies van hun partner en vader elk op hun eigen manier proberen te verwerken. Vooraleer beide dames verder kunnen gaan met hun leven moeten ze eerst nog problemen uit het verleden verwerken.

De oorspronkelijke titel van het boek is 'The Cornish House' en is vertaald naar het Nederlands door Els Franci Ekeler.
‘Sterren boven Cornwall’ is een heerlijk boek vol romantiek en mysterie. Zij die dit boek lezen zullen beamen dat het een topboek is. We kijken reikhalzend uit naar het volgend boek van deze auteur!


ISBN: 9789022561546 - Paperback - 336 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info