DVD Recensie: Pororo, de kleine pinguïn DVD 1 en 2


Bij eOne zijn de avonturen van Pororo, de kleine pinguïn verschenen op DVD. Deel 1 met de afleveringen 1 tot 13 en deel 2 met aflevering 14 tot en met 26 zijn nu verkrijgbaar, in maart verschijnen deel 3 en 4 van deze heerlijke kinderserie voor peuters en kleuters.

 

Pororo woont in een groot bos in Antartica, waar er altijd sneeuw ligt. Hij beleeft steeds de grappigste avonturen met zijn vrienden Poby de vriendelijke ijsbeer, Eddy de bemoeizuchtige vos, Crong de baby-dinosaurus en het eerder verlegen bevertje Loopy.

 

In de loop van de reeks komen daar nog Petty, een vrouwtjespinguïn waar Pororo verliefd op is en de kleine kolibri Harry, een vogeltje dat denkt dat het goed kan zingen, bij.

 

Alle dieren zijn de beste vrienden en beleven de leukste avonturen. Ze zingen, dansen, zwemmen, maken een sneeuwpop en zoveel meer! Voor de allerkleinsten een ideale reeks om al spelenderwijs te leren. Elke DVD bevat 13 korte afleveringen van ca 7 minuten, zodat het nooit vervelend wordt voor de jeugdige kijkertjes.

 

De eenvoudige verhalen en de prachtige animatiefiguren maken van ‘Pororo, de kleine pinguïn’ een serie die geweldig aanslaat bij de Nederlandse peuters en kleuters en dankzij de DVD’s kunnen ook de Vlaamse kinderen kennis maken met deze sympathieke pinguïn en zijn vriendjes.

 

De 52 afleveringen van de oorspronkelijke Koreaanse reeks zijn vertaald naar het Nederlands. De reeks werd aangekocht door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en was te zien op Zappelin.

 

Meer info vindt u HIER