Recensie: P.S. - Oorlogsherinneringen van Paula Sémer opgetekend door Diane Broeckhoven


Radio- en televisiepersoonlijkheid Paula Sémer vertelt in ‘P.S. - Oorlogsherinneringen van Paula Sémer’ haar persoonlijke ervaringen en belevenissen over de Tweede Wereldoorlog aan Diane Broeckhoven.

 

Paula werd geboren op 9 april 1925 en studeerde aan de Antwerpse Stedelijke Normaalschool toen de oorlog uitbrak. Ze vertelt in het boek hoe ze de oorlog beleefde, over haar jeugd in Antwerpen, haar familie en vriendinnen. Ondanks het feit dat het oorlog was beleefde Paula vrolijke en mooie momenten.

 

In november 1944, officieel was de oorlog voorbij maar in werkelijkheid duurde hij onverminderd verder, studeerde de 19-jarige Paula Sémer af als onderwijzeres. Onderwijzeres is ze niet geworden, maar ze tekende wel een contract bij de Belgische Nationale Radio -Omroep, wat voor haar de start was van een rijke en succesvolle carrière.

 

‘P.S. - Oorlogsherinneringen van Paula Sémer’ is een klein boekje met een groot verhaal. De oorlogsjaren 1940-1945 zijn jaren die Paula voor altijd getekend hebben, waarvan de volle draagwijdte pas de laatste jaren tot haar doorgedrongen is.

 

Schrijfster en journaliste Diane Broeckhoven sprak met Paula Sémer en het interview leidde tot dit prachtig boekje, vol met onverbloemde en openhartige oorlogsherinneringen en -geheimen. Naast het verhaal vinden we in 'P.S.' enkelefoto's terug van Paula uit haar jeugdjaren.

 

ISBN:  9789460010798 - Gebonden - 64 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Vrijdag