Recensie: Ons Breiboek


KVLV en Uitgeverij Lannoo hebben de handen in elkaar geslagen en met ‘Ons Breiboek’ dè bijbel der breiboeken uitgebracht.

‘Ons Breiboek’ is zowel een doeboek als een naslagwerk. Je vindt er werkelijk alles in terug. Elk detail wordt perfect uitgelegd zowel via woorden, symbolen, tekeningen als met de honderden foto’s.

Het is een boek voor zowel de beginnende als de gevorderde breister. Voor zij die hun eerste stappen met breinaalden en garen zetten is er het hoofdstuk ‘Informatie voor beginners’ voorzien.
Daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een breiwerk tot een goed einde brengt. En wanneer je een paar basistechnieken onder de knie hebt, zal je vlug je eigen sjaal of kussen kunnen breien!

Het meer dan 500 blz. tellend boek bevat twee grote delen.
In deel 1 leer je de verschillende steken, zoals rechtse en averechtse steken, hoe je steken moet minderen of meerderen, de bijzondere steken of hoe je een sok moet breien.

Verder vind je alle informatie terug over zomen en boorden. Maar ook over knoopsgaten breien, borduren op breiwerk of hoe je een roosje moet breien.

In deel 2 staan 70 werkbeschrijvingen van diverse interieur- en modespullen om te breien.

Wat denk je van je eigen massagespons, een sjaal in patentsteek, je eigen laptophoes of een paar warme lange huissloffen zelf te breien?

‘Ons Breiboek’ is een naslagwerk dat elke breister in huis moet hebben. Prachtig werk van de dames van KVLV, met duidelijke foto’s van de bekende fotograaf Heikki Verdurme.

Naast ‘Ons Kookboek’ staat vanaf heden ‘Ons Breiboek’ in de boekenkast van elke moderne vrouw!

Misschien voor de heren een interessante tip met de feestdagen in het vooruitzicht?

ISBN: 9789401401357 - Gebonden - 536 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo
Klik hier voor meer info