Recensie: Fernand presenteert de vierde Omnibus van F.C. De Kampioenen


Fernand Costerman, Vlaanderens bekendste brocanteur, presenteert de vierde omnibus van F.C. De Kampioenen. Amusement verzekerd met maar liefst vijf verhalen: ‘Bij Sjoeke en Sjoeke’, ‘Het geval Pascale’, ‘De simpele duif’, ‘Supermarkske’ en ‘Supermarkske slaat terug’.

In ‘Bij Sjoeke en Sjoeke’ maken het we faillissement van BTW mee. Carmen Waterslaeghers vindt dit een unieke kans om zelf een restaurant te beginnen.
Samen met Xavier en Doortje opent ze het restaurant ‘Bij Sjoeke en Sjoeke’. Maar er is één probleem: wie gaat er in de keuken staan?
Ondertussen krijgt meneer Boma controle van de gezondheidsinspectie...

Fernand Costermans maakt voor het eerst zijn verschijning in ‘Het geval Pascale’. Hij maakt van het restaurant zijn ‘antiekzaak’.
Balthazar Boma heeft een Ferrari gekocht en na een ruzie met Pascalleke trekt deze laatste er met zijn splinternieuwe bolide vandoor.
Pascale wordt onderweg ontvoerd door twee Oost-Europeanen die twee miljoen losgeld vragen aan Boma. Fernand Costermans probeert van deze noodsituatie te profiteren en er zelf een half miljoen mee te verdienen..

In ‘De simpele duif’ wordt Fernand de nieuwe sponsor van De Kampioenen, althans dat belooft hij toch..maar De Kampioenen ondervinden al snel dat hij nog slechter is dan DDT en BTW samen.
Een steenrijke Japanner wil de beste duif van Fernand kopen. De brocanteur en duivenliefhebber begrijpt niets van het telefoontje dat hij krijgt en de Japanners komen zijn beste prijsduif stelen..
Goed nieuws voor de spelers van F.C. De Kampioenen. De voetbalbond stuurt hen een stagiair uit Japan. Het blijkt Akiko Takamotto te zijn, een mooi meisje uit het land van de rijzende zon. De mannen zijn onmiddellijk verliefd op haar..

In ‘Supermarkske’ werkt Mark Vertongen teveel. Overdag staat hij in het café en ‘s nachts verzorgt hij de nachtuitzendingen van Radio Hallo. Bieke kan er niet meer tegen dat haar Mark overal in slaap valt en doet hem geloven dat ze een nieuwe vriend heeft..
Markske is in de war en wordt aangereden door professor Silly Wanker, een sportdokter die een nieuw dopingsproduct wil uittesten op Mark.
Vertongen drinkt een hele fles van deze sportdrug op en verandert in een groen monster..

Problemen voor de spelers van F.C. De Kampioenen in ‘Supermarkske slaat terug’. Als ze de volgende wedstrijd verliezen degraderen ze.
Markske heeft nog last van de sportdrug en verandert soms ongewild in een groen monster.
Gelukkig voor De Kampioenen verandert hij tijdens de match in Supermarkske en kunnen ze de beslissende wedstrijd winnen.
De criminele sportdokter Silly Wanker en zijn travant omtsnappen uit de gevangenis en willen Vertongen ontvoeren voor verdere proefnemingen..

ISBN: 9789002248405 - Gebonden - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Klik hier voor meer info