Recensie: Niemand hield van Billie Vuist - Marnix Peeters


Marnix Peeters heeft met ‘Niemand hield van Billie Vuist’ een nieuwe roman uit. Na ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’, ‘Natte Dozen’, ‘De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis’ en ‘De Trapchauffeur’ is ‘Niemand hield van Billie Vuist’ inmiddels de vijfde roman van Peeters.


‘Niemand hield van Billie Vuist’ is een meeslepende roman over een pedofilienetwerk. Geschreven zoals alleen Marnix Peeters dat kan: met de nodige humor, onstuimige seks, doldwaze toestanden en maffe personages.

Billie Vuist is een klein (één meter vier) en dik (buikomtrek van twee meter) jongetje. Hij heeft een bleek en vol met sproeten aangezicht en wel drie kinnen. Hij lijkt eerder op een stripfiguur, zijn moeder had hem ook genoemd naar Billie Turf.


Bijna niemand houdt van Billie. Slechts enkelen zoals Eternelle Damdam, een prachtige Afrikaanse vrouw met borsten als paleizen vinden hem wel leuk. Wie zeker niet van hem moet weten is pastoor Pelckmans, in intieme kringen beter bekend als ‘Broeder Bangkok’ of ‘Pater Pataya’.


De vader van Billie Vuist is Kolonel Vuist, een voormalig officier in het vreemdelingenlegioen in Mauritanië. Althans, dat beweert hij zelf.


Moeder Vuist, niemand kent haar voornaam (zelfs Billie weet dat niet), runt VZW Phantasia, een pedofilienetwerk. “Voor al uw zwart, bruin en geel gerief: Eén adres!”, aldus moeder Vuist. Ze haalt meisjes naar België onder het mom dat ze hier van een heerlijke vakantie kunnen genieten bij een gastgezin. De waarheid is echter dat de meisjes in de kinderprostitutie belanden.

Wanneer Billie Vuist ontdekt dat zijn moeder een pedofilienetwerk runt, gaat hij samen met de mooie Mei Marlborough het netwerk proberen ten val te brengen. Dit terwijl de seksverslaafde pastoor Pelkmans het tegenovergestelde nastreeft.


Door een overwinning in de SFL, de Super Fick Lotto, belandt pastoor Pelkmans echter aan de rand van de afgrond, en als hij dreigt de vzw Phantasia in zijn val mee te sleuren, stuurt Moeder Vuist de verborgen homo Gabba Henk ter plaatse…

‘ Niemand hield van Billie Vuist’ is opnieuw een fantastische roman van Marnix Peeters.


Naast Billie Vuist en zijn familie zijn er tal van heerlijke personages. Zoals Wesley Sullekens, Bartje Marlborough,  Naphtuli Steinkopf, de gebroeders Adolf en Antoon Branstigters, Eric Kronschnabl, de zusjes Mayozee en Ratana  uit Thailand en de ongelooflijke Senegalees Joseph Bamba Julien en vele anderen.


Wil je weten wat kotjesvolk is, hoe goed het Engels van moeder Vuist is, hoe Billie Vuist Eternelle Damdam deed gillen van genot of hoeveel kak een mens per dag produceert, moet je zeker deze nieuwe, razendsnelle en meeslepende roman van Marnix Peeters aanschaffen!


9789044628777 - Paperback - 288 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Prometheus