Recensie: Min 1 - Pieter Aspe


'Min 1' is het 31ste boek van misdaadauteur Pieter Aspe. Deze keer gaat het boek over de financiële crisis die nu in Europa heerst en over wat er zich afspeelt in Griekenland. Aspe heeft zich gebaseerd op reële feiten, de financiële crisis en ook de Bilderberggroep bestaat echt, toch is het een fictief verhaal.

Een goed geschreven verhaal én spanning verzekerd!

Het verhaal begint wanneer Hubert Snoy et d'Oppeurs door twee mannen onder schot wordt gehouden. Hij wist dat hij nu zou sterven en ook waarom. Voor hij sterft overdacht hij zijn leven en vroeg vergiffenis aan God voor hetgeen hij zijn medemens heeft aangedaan.
Zijn lijk wordt gevonden in de tuin van Kasteel Ten Berghe in de omgeving van Brugge.
Hubert Snoy et d'Oppeurs zat op de grond aan een boom vastgenageld.Tussen zijn armen was in de boom de naam gekerfd van een Griekse wraakgodin.

De steenrijke Hubert Snoy et d'Oppeurs was naast bankier ook een belangrijke adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken én lid van de raad van bestuur van de Bilderbergconferentie. De Bilderberggroep komen jaarlijks bijeen op een geheime locatie. De leden van de groep zijn invloedrijke figuren uit de Westerse wereld waaronder bankiers, politici en staatshoofden. Op hun jaarlijkse geheime bijeenkomst bespreken ze hoe ze de wereldpolitiek en financiën kunnen beïnvloeden.

Meneer Claeys, eigenaar van kasteel Ten Berghe waar Hubert logeerde en zijn lijk gevonden werd, wil dat de zaak in alle discretie wordt aangepakt. Daarvoor doet hij beroep op commissaris Van In en zijn team. Van In kreeg een belangrijke tip van een ooggetuige en gauw wist hij dat het spoor leidt naar Aleco, een Griekse terreurorganisatie die wraak wil nemen op wat Europa hen aangedaan heeft.

Een tweede spoor leidt naar Frederique Collignon, de voorzitter van de raad van bestuur van de Bilderberggroep. Commissaris Van In en zijn team krijgen de hulp van Claus Zandvliet, majoor bij de militaire inlichtingendienst.

Wanneer een hoertje wordt teruggevonden die aan een verdachte dood is gestorven, krijgt de zaak een nieuwe wending. Zonder dat ze het beseffen komen Van In en Versavel terecht in een web van complotten en worden ze de speelbal van duistere machten. Van In weet niet of hij Claus Zandvliet kan vertrouwen. Frederique Collignon doet aan de commissaris een aantrekkelijk voorstel...

Op de jaarlijkse bijeenkomst slaagt Van In er in om een bomaanslag te verijdelen die gepleegd zou worden en worden de Griekse terroristen ontmaskerd. Van In komt nu in een lastig parket terecht die uitdraait op een nachtmerrie...

Pieter Aspe is de meest gelezen misdaadauteur in Vlaanderen en Nederland. In 1995 debuteerde hij met 'Het vierkant van de wraak'. In dit boek speelde commissaris Van In voor de allereerste keer mee en het was meteen de start van de populaire reeks 'Aspe' die op televisie al aan zijn achtste seizoen toe is.

 

ISBN: 9789022327883 - Paperback - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Manteau

Klik hier voor meer info