Recensie: Mijn Lievelingsboek - Markéta Pilátová


Nadat er in 2011 ‘Mijn ogen leiden je naar huis’ van Markéta Pilátová bij uitgeverij De Geus is verschenen, is er met ‘Mijn Lievelingsboek’ opnieuw een literaire roman van deze populaire Tsjechische auteur verschenen.

 

Het verhaal gaat over een geheimzinnige tatoeëerder die verhalen vertelt aan zijn criminele clientèle. Een naam heeft hij niet, iedereen noemt hem Hij die tatoeëert. Hij is de beste verteller, dit alles om hen af te leiden van hun ongure praktijken. In de Latijns-Amerikaanse metropool waar hij woont, is niemand zijn leven zeker. Op straat regeren drugsbendes en in het machtige Slangeninstituut zwaait de gevreesde dokter Michael Vidal de scepter.


De deur van de tatoeëerder staat voor iedereen open, maar is zijn vertelkunst krachtig genoeg om het kwaad uit te bannen?

‘Mijn Lievelingsboek’ is uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin. Het is een prachtig boek met een fictief verhaal over liefde en verraad. 'Mijn Lievelingsboek' bevat een magisch en levendig verhaal over het niet kunnen ontlopen van het lot. Een boek dat je met plezier leest en haar titel niet heeft gestolen...

 

De 41-jarige auteur Markéta Pilátová studeerde Romaanse talen en doceerde daarna aan de Palacký-universiteit in Tsjechië en in Granada, Spanje. Momenteel woont ze afwisselend in Tsjechië en Brazilië en werkt als freelancejournalist. Eerder verscheen van haar bij De Geus ‘Mijn ogen leiden je naar huis’.

 

ISBN: 9789044521580 - Paperback - 288 blz. - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: De Geus