Recensie: Mijn bonzend hart - Alf Kjetil Walgermo


Het boek 'Mijn bonzend hart' vertelt het verhaal van de bijna 14-jarige Anna. Anna is al jaren bevriend met Jenny, ze zijn bloedzusters en hebben geen geheimen voor elkaar.
Op een dag komt er een nieuwe jongen, David, in Anna's klas. Anna is stiekem verliefd op David, maar zij laat niets merken. Voortdurend denkt Anna aan David en vraagt ze zich af of hij ook iets voor haar voelt. Na een tijdje zoekt David toenadering tot Anna en gaan ze samen op pad. Hun droom is om samen een vlot te bouwen.
De twee zijn samen op een feestje in het boothuis en juist op het moment dat David haar wil kussen valt Anna flauw.

Wanneer ze ontwaakt ligt ze in het ziekenhuis. Na onderzoek blijkt dat er iets ernstig met Anna aan de hand is. Haar hart is veel te groot. Het enige dat Anna kan redden is een nieuw hart. Dit is een regelrechte ramp voor haar. Nu net dat ze haar hart verloren heeft aan David moet ze een harttransplantatie ondergaan...

Ze vraagt zich voortdurend af of ze nog dezelfde Anna zal zijn met haar nieuw hart. Gaat David haar nog willen? Anna wordt op een lijst gezet voor een harttransplantatie. De dokters hebben berekend dat haar hart nog maar een klein jaar kan kloppen. Tijdens de wachttijd schrijft Anna fragmenten in haar dagboek waar ze haar angsten en haar vragen in neerschrijft.

Anna's toestand gaat snel achteruit.Gaat ze haar droom om samen met David een vlot te bouwen nog kunnen waarmaken? Gaan de dokters op tijd een nieuw hart vinden voor Anna?  

'Mijn bonzend hart' is geschreven door auteur Alf Kjetil Walgermo en vertaald naar het Nederlands door Bernadette Custers. Het is een romantisch liefdesverhaal van Anna en David  dat wordt overkoepeld door Anna's hartziekte.

In dit ontroerende verhaal krijgt de lezer een duidelijk beeld van hoe het in zijn werk gaat als je moet wachten op een harttransplantatie. Ook de gevoelens, pijn en angsten die de patiënt moet doorstaan en het wachten op het verlossende telefoontje dat er misschien niet komt, wordt mooi weergegeven in het verhaal.

Alhoewel het om een serieus thema gaat heeft de auteur dit heel mooi verwerkt in een luchtig verhaal. Het is een fictief verhaal en geschikt voor lezers van 13 tot 15 jaar.

9789401403610 - Gebonden - 224 blz. - Prijs: € 16,99 - Uitgeverij: Lannoo
Klik hier voor meer info