Recensie: Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen - Stan Lauryssens


Het verhaal begint meteen met een aankondiging dat er een meisje - Saartje De Pauw - sinds 24 april vermist is.
Die nacht komt er in het Centraal Station in Antwerpen een man in joggingpak een zware koffer in de bagageruimte opbergen.
De volgende dag ontdekt iemand dat er bloed  uit de koffer sijpelt en wordt de politie verwittigd. De koffer bevat een in stukjes gesneden lichaam dat verpakt is in zakjes.

Op maandag 3 mei verdwijnt aan de rand van Brussel in Ukkel Charlotte 'Lotte' Acket. Haar vader doet aangifte bij de politie.
Wanneer de politie langskomt vinden ze het belangrijker hun zakenvrienden te verwennen om een miljoenencontract binnen te halen. Ze schijnen niet veel om de verdwijning van Lotte te geven. Eddy Thielemans, chef van de Cel Agressie leidt het onderzoek.

Op korte tijd worden er drie vermoorde meisjes teruggevonden.
Ze zijn allemaal 17 jaar, blond en hebben blauwe ogen. De politie van Antwerpen, Brussel, Gent en Charleroi en Oostende zijn allen bij het onderzoek betrokken. Heel België is met deze zaak bezig en geen enkel meisje van 17 jaar durft nog op straat te komen.

Van Charlotte is er geen enkel spoor. Is zij het volgende lijk dat ze gaan vinden?
Het onderzoek verloopt uiterst moeilijk. Ze hebben geen enkel aankopingspunt. Tot er op een dag toch een lichtpuntje in het onderzoek komt. Eddy en zijn team zetten alles op alles op Lotte terug te vinden. Het liefst levend, maar als het niet anders kan dood...

Na zijn fantastische autobiografische roman 'Alle dagen curry en seks op zondag' heeft misdaadauteur Stan Lauryssens een bloedstollende thriller geschreven.

Het verhaal over vermiste meisjes en moorden speelt zich merendeels af in Ukkel, aan de rand van Brussel. Het is zeer geloofwaardig geschreven en haalt ook bepaalde zaken naar boven die zich ooit hebben afgespeeld in Europa en in België. Denk maar aan de zaak van Maddie, Hans van Themsche en de zaak Dutroux.

De schrijver geeft het verhaal zeer levendig weer met de nodige spanning. Stan heeft ook dit boek op zijn gekende, originele wijze met veel aandacht en liefde voor de taal geschreven.
'Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen' is een spannend verhaal dat goed geconstrueerd is. Wat ons betreft: een eerste klas thriller!

ISBN: 9789022327074 - Paperback - 312 blz. - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Manteau
Klik hier voor meer info