Recensie: Liefde heeft geen hersens - Mensje Van Keulen


Romy is nog geen jaar weduwe. Haar leven met haar man Luis, een Spanjaard, was een hel. En met haar kinderen, zoon Christian en dochter Blanca die samenwoont met een tiran van een man, heeft ze geen goed contact meer.

Romy, genoemd naar Romy Schneider, die keizerin Sissi speelde, werkt op het kerkhof Sint-Franciscus waar ze verschillende taken heeft. Ze is gastvrouw, schoonmaakster en zet koffie. Romy woont in het flatgebouw De Regent.

Ze gaat op vrijdagochtend langs bij haar bejaarde buurvrouw Irma Schnetz. Irma leeft samen met haar kat Freddie en was vroeger balletdanseres. Bij het stofzuigen merkt ze op dat Irma dood in haar stoel zit.

Bij Romy groeit de spanning. Hoe is Irma aan haar einde gekomen? Wie heeft het gedaan en wat is het motief? Ze denkt dat Irma het slachtoffer geworden is van een roofoverval en dat haar zoon er voor iets tussenzit.
Op de koop toe blijkt er iets verdwenen te zijn uit het appartement, maar Romy weet niet juist wat.

Pas 's avonds roept ze de hulp in van huismeester Harro, die samen woont met zijn moeder en stiekem verliefd is op Romy. Hij heeft zijn eigen theorie over de dood van Irma..

'Liefde heeft geen hersens' is een mooi en  zeer herkenbaar verhaal over de vele aspecten van de liefde. Een verhaal over liefde en dood.
Mensje Van Keulen brengt in het boek de personages echt tot leven. Het zijn allen doodgewone mensen met doodgewone banen. De schrijfster vertelt het verhaal uit het perspectief van Romy en van huisbewaarder Harro. Het is een krachtige roman waarvan de spanning tot op het einde bewaard wordt. Een aanrader!

ISBN 978 90 450 2170 6 - Paperback - Prijs: € 16,95 (e-book 14,95) - 192 blz. - Uitgeverij Atlas
Klik hier voor meer info