Recensie: Kind van de Westhoek - Wouter Sinaeve & Nyklyn


In het opmerkelijke fotoboek ‘Kind van de Westhoek’ vertelt Wouter Sinaeve aan de hand van foto’s van Nyklyn (Nyk Dekeyser) over zijn jeugdjaren. Wouter is een kind van de Westhoek, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog vele slachtoffers vielen.

De 9-jarige Wouter ging graag op schattenjacht op de akkers in de buurt van zijn ouderlijk huis. Na bijna 100 jaar braken de gronden daar nog steeds stukjes oorlog uit: lege kogelhulzen, loden balletjes of de kop van een obus vind je daar nog steeds.

Ook speelde Wouter graag verstoppertje op de Britse begraafplaats of op speelde hij met kleine miniatuursoldaatjes de oorlog na.

Jaren later brengt Sinaeve al zijn jeugdherinneringen opnieuw tot leven in zijn boek dankzij de prachtige foto’s van Nyklyn. Foto’s die een sfeer weergeven van een onschuldig 9-jarig jongetje op een plaats waar ooit ‘de grooten oorlog’ plaats vond.

‘Kind van de Westhoek’ is een boek over spelen waar het eens oorlog was. Al was de oorlog alles behalve een spel. Een eenvoudig maar o zo prachtig boek!

Wouter Sinaeve

Wouter Sinaeve (°1974) is sinds 2005 educatief medewerker van de Stedelijke Musea van Ieper, waaronder In Flanders Fields Museum. Daarvoor stond hij 10 jaar lang in het onderwijs. In bijberoep speelt Wouter straattheater. Daarnaast speelt hij ook een keer per jaar mee met een toneelproductie van de Corneelkring (Brielen).Nyk Dekeyser

Nyk Dekeyser is (set-, docu-, en portret-) fotograaf en scenarist. Hij studeerde Fotografie aan het NARAFI in Brussel. Daarnaast volgde hij verschillende scenarioworkshops. Hij was de setfotograaf van de film Dossier K., de serieDuts (2010) en de nieuwe serie van Bart De Pauw Quiz me Quick (2012).


ISBN: 9789058388117 - Hardcover - 76 blz. - Vanaf 8 jaar - Prijs: € 16,50 - Uitgeverij: De Eenhoorn
Klik hier voor meer info