Recensie: Katastroof - De geschiedenis van een Antwerps fenomeen


De Antwerpse dialectgroep Katastroof bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met de biografie ‘Katastroof - De geschiedenis van een Antwerps fenomeen’.

En of Katastroof een fenomeen is, al 35 jaar worden hun liedjes geweerd van radio en televisie, en toch kennen velen hun nummers. Oorspronkelijk waren ze met vier groepsleden, door de jaren heen zijn er enkelen gekomen en gegaan zodanig dat de groep nu uit een trio bestaat: Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef.

Katastroof zingt volksliedjes in het ‘Plat Aentwaerps’ en met hun nummers schoppen ze het liefst tegen de schenen van de kerk en de staat.
‘Katastroof - De geschiedenis van een Antwerps fenomeen’ is een heus collectors item. Het bevat naast de vele foto’s, de originele hoezen van hun LP’s, CD’s en singels ook het volledige verhaal vanaf de oprichting in 1977 tot op heden.

In vijf hoofdstukken nemen de groepsleden ons mee door de geschiedenis van wat Stef Bef ‘De marginaalste groep uit de Vlaamse showbizz’ noemt.
En wat Katastroof heeft meegemaakt de voorbije 35 jaar, lees je in dit lijvige boek. Hun memorabele optredens, Katastroof als peetvader van zeepaardjes in de Antwerpse Zoo, het cordon sanitaire rond de groep en hun liefde voor ‘Den Antwaarp’ zijn slechts enkele voorbeelden.

De Katastroof-biografie wordt afgesloten met een volledig overzicht van alle albums, singels en alle nummers die ooit op CD zijn verschenen.

‘Katastroof - De geschiedenis van een Antwerps fenomeen’ is een eerbetoon aan Jos Smos, Zjuul Krapuul, Jimmeke ‘t Slimmeke, Rob de Snob, Stef Bef, Kim Potent en Podiumgeest Frank.
Zij hebben in de afgelopen 35 jaar een gezicht gegeven aan Katastroof.
Bedankt mannen en doe er gerust nog 35 jaar bij!

ISBN BE 979059273894 - Gebonden - 350 blz. - Prijs: € 24,50 - Uitgeverij: De Vries-Brouwers
Klik hier voor meer info