Junior Suske en Wiske 5 - Het geheim van Sinterklaas


'Het geheim van Sinterklaas' is de vijfde strip uit de reeks 'Junior Suske & Wiske'.


De reeks 'Junior Suske & Wiske' is speciaal gemaakt voor de beginnende lezertjes, geschreven in een taal die eerste lezertjes zelfstandig zonder hulp kunnen lezen. De albums zijn ook gemaakt in een kleiner formaat, dus handig voor de kleine handjes.

In de allernieuwste strip 'Het geheim van Sinterklaas' zijn Suske, Wiske, Schanulleke, de hond Tobias en Lies onderweg met de auto. In Sint-Niklaas krijgen ze autopech. Omdat het nacht is moeten ze op zoek naar een slaapplaats. Lies en haar gezelschap klopt aan bij het enige huis dat er staat.


Een vriendelijke oude man opent de deur. Hij biedt hun een slaapplaats aan. Suske, Wiske en Lies vinden de oude man een rare man met wel een zeer spannend huis. Hij komt hen bekend voor. En hij heeft een collectie van sinterklaasspullen in huis....

Na een zalige nacht worden ze wakker en gaan ze naar de keuken voor het ontbijt. Wanneer ze in de keuken verschijnen, geloven ze hun ogen niet...een keuken vol met zwarte Pieten!


Suske en Wiske zijn terechtgekomen bij de echte Sinterklaas.
Na het ontbijt geeft Sinterklaas hen een rondleiding. En ze mogen zelfs Sinterklaas helpen. Het belooft een spannende dag te worden voor onze striphelden, want in het huis van de Sint staat heel wat te gebeuren...

Wil je meekijken in het huis van de enige échte Sinterklaas? Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt bij Sinterklaas? En wil je zijn geheim kennen? Dan moet je deze strip gaan kopen in de boekenwinkel of nog beter: vraag het in je brief voor de Sint! Wie weet vind je het boek misschien in je schoen.

Het geheim van Sinterklaas’ is te koop in de boekhandel in twee formaten. Naast de strip is er ook een luxe-album, met als extraatje achteraan het boek een aantal sinterklaasliedjes.

De strip 'Het geheim van Sinterklaas' is gemaakt in samenwerking met Studio Vandersteen.
Het scenario is aan de hand van Pieter van Oudheusden en de mooie tekeningen zijn gemaakt door Jeff Broeckx.

ISBN: 9789002248658 - Paperback - 48 blz. - Prijs: strip 4,95 euro, luxe-album 11,95 euro - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Klik hier voor meer info