Recensie: Het naaiatelier van Ildadee - Hilde Adé


Hilde Adé heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Ze geeft naai- en handwerkworkshops op maat voor kinderen en volwassenen. Daarnaast ontwerpt en maakt Hilde bruids-, feest- en communiekledij en kan je ook bij haar terecht voor iets casuals, voor reparaties of haak- of breiwerk. Ook verzorgt ze grime op kinderfeestjes en andere evenementen.

Bij uitgeverij Davidsfonds is onlangs haar eerste boek 'Het naaiatelier van Ildadee' verschenen.
Op die manier wil ze haar creatieve passie verspreiden. Het naaiboek is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden en je vindt er voor elk wat wils in.

 

Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken met elk een eigen thema. Hilde vertrekt van eenvoudige projecten zoals een mandje of een kussen maken, om rechtdoor en zig-zag stikken goed onder de knie te krijgen.

 

Ook vinden we weetjes terug die van pas komen bij het uitwerken van de naaipatronen.

 

Daarna is het tijd om cilinders in elkaar te naaien en maak je een tochtrol en een poef. Weer een stapje verder met allerlei modellen voor zakjes, beursjes, hoesjes, een tasje en een leuke pyjamazak.

 

In hoofdstuk 5 vind je zelfgemaakte cadeautjes voor de baby. doopsuikerzakjes, een octopusbal en kleertjes terug.


Na al deze projecten is het tijd om een broek of rok uit te proberen. En een pyjama of een nachtkleed om in de pyjamazak te steken die je eerder gemaakt hebt.


In het laatste hoofdstuk staan alle kneepjes van het vak netjes bij elkaar gebundeld. En dat is handig wanneer je in een naaiproject zo'n kneepje nodig hebt.

 


In 'Het naaiatelier van Ildadee' vind je alles: de benodigdheden, info over de basistechnieken en de keuze van de stof. Bij elk patroon staat de moeilijkheidsgraad aangegeven en een lijstje van alle patroondelen.

Alle naaipatronen zijn achteraan het boek bijgevoegd op aparte patroonbladen op ware grootte, zodat je ze alleen maar moet overnemen. Soms kan het gebeuren dat je een deel zelf moet tekenen. Maar ook dit staat aangegeven in de beschrijving. Verder nog een tabel met een overzicht van de te knippen stukken., en met behulp van handige tekeningen legt Hilde je alles stap voor stap uit.

 

Met 'Het naaiatelier van Ildadee'  kan je meteen aan de slag. Je vindt voor elk wat wils in en niets kan nog fout lopen!

 

ISBN: 9789058269836 - Paperback - 264 blz. - Prijs: € 29,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

 

Klik hier voor meer info