Recensie: Het complete Ketnet kookboek - Sabrina Crijns en Hilde Smeesters.


Bij Uitgeverij Lannoo is ‘Het complete Ketnet kookboek’ verschenen, een basiskookboek op maat van de jonge keukenchefs, geschreven door Sabrina Crijns en Hilde Smeesters.

Van aperitiefjes, hapjes en snacks, voorgerechten, soepen, hoofdgerechten tot desserts. Uit de meer dan 100 eenvoudig uitgelegde recepten vindt elke jonge kok zeker zijn favoriete gerecht.

Alvorens aan de slag te gaan is het handig eerst het hoofdstuk met de regels van de keuken, de kookweetjes en het keukenlatijn eens door te nemen. Ook de beschrijving van het keukengerei is het lezen waard.

Zo, nu kan je aan de slag. Kies een gerecht of maak een volledige menu klaar. Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd: de benodigdheden, het keukengerei, de bereidingswijze en bereidingstijd, de moeilijkheidsgraad en het aantal personen. Dankzij de foto’s in het boek kan je zien hoe het gerecht er uit zal zien wanneer het klaar is.

Wat denk je van je eigen pizza te maken? Of kipnuggets?
Verras mama en papa met een heerlijke kaassoep met croutons of een spaghetti Bolognaise.
Voor zij die graag desserts eten: probeer eens zelf chocomousse te maken of heb je liever een Petit-Beurretaart?

‘Het complete Ketnet kookboek’ is een interessant en leerrijk kookboek voor zij die graag willen leren koken. Meer dan 250 blz. kookplezier gegarandeerd! Misschien een tip voor de komende feestdagen?

9789401404419 - Gebonden - 256 blz. - Prijs: €  19,99 - Uitgeverij: Lannoo
Klik hier voor meer info