Recensie: Heksen en monsters - Tine Mortier


Auteur Tine Mortier heeft met ‘Heksen en monsters’ een heus Halloweenverhaal geschreven voor lezertjes vanaf 6 jaar. Naast het spannende verhaal bevat het boek ook mooie illustraties van Ann De Bode.

Met Halloween gaan Bas en Babien zingen voor snoep.
Bas draagt een zwart pak van papa en heeft een reusachtige uitgehaalde pompoen op zijn hoofd. Babien ziet er met haar hoge zwarte hoed met gele sterren en een zwarte pruik helemaal uit als een heks.

Ze gaan in hun straat bij ieder huis zingen en krijgen overal snoep.  Aan het eind van de straat wil Bas naar huis, Babien vindt dat ze nog niet genoeg snoep hebben en wil nog naar het laatste huis. Maar het huis staat te ver. Het is buiten hun straat en de twee hebben aan mama beloofd om in hun straat te blijven.

Toch zet Babien door en ze gaan naar het oude, griezelige huis. Plots staan ze oog in oog met een oud vrouwtje. Ze lijkt op een echte heks en Bas en Babien zijn bang, verschrikkelijk bang...

‘Heksen en monsters’ een een leuk boek voor de eerste lezers die houden van een spannend verhaal. Een perfect boekje om te lezen of voor te lezen. De tekeningen van Ann De Bode maken het verhaal nog mooier en leuker.
Het ideale geschenk voor de komende Halloween periode!

ISBN: 9789058387998 - Hardcover - 32 blz. - Leeftijd: vanaf 6 jaar - Prijs: € 8,95 - Uitgeverij: De eenhoorn
Klik hier voor meer info