Recensie: Heinrich Oooh en de Zeurderige Zombies - Hilde E. Gerard

-----Popster Lady ZaZa komt logeren in de G&G Ooooh!-----


‘Heinrich Ooooh & De Zeurderige Zombies’ is alweer het derde boek in deze leuke en spannende reeks over de belevenissen in en rond de G&G Ooooh, geschreven door Hilde E. Gerard.


Kent u ze nog? Heinrich Ooooh en zijn tweelingzus Hannelore, die samen het hotel G&G Ooooh runnen. Een hotel speciaal voor geesten, spoken en skeletten.


Het verhaal begint wanneer mama terug thuis komt van een tournee. Ze heeft een vriendin meegebracht, niemand minder dan de enige echte internationale popster Lady ZaZa.


Zowel Heinrich, Hannelore als de kok Monsieur Léon Gourmet zijn zeer verrast deze gaste te mogen ontvangen in het hotel. De hippe Lady ZaZa is niet alleen gekomen, haar bodyguards Dick R. en Dunn R., manager Dreum S. én Dolce, de vreselijk verwende kat, volgen in haar spoor.


Lady ZaZa is overwerkt, ze is flauw gevallen tijdens een concert in Italië, en hoopt de nodige rust te vinden in de G&G Ooooh. Gelukkig is het rustig in de G&G, Lady ZaZa en haar gevolg zijn de enige gasten in het hotel.


Popsterren moeten steeds in de watten gelegd worden. Lady ZaZa vormt daar geen uitzondering op. Heinrich en Hannelore hebben hun handen dan ook meer dan vol om aan de wensen van de zangeres te voldoen.


Alles lijkt onder controle tot het moment dat vader Ooooh het nieuws van Lady ZaZa’s aanwezigheid via het internet verspreidt. Plots stromen de gasten toe: de spoken Boontje en Bijntje Spooky met hun ouders en de skelletjes Serafien en Silvester Spriet komen logeren in de G&G, in de hoop een glimp op te vangen van de internationale ster.


Wanneer ook Lady Zaza’s verwende etterzoontje Rex en een een groep zombies langskomen, is de rust he-le-maal verdwenen. De zombies bestormen het hotel en brengen het leven van Lady ZaZa’ in gevaar..


Kunnen Heinrich en Hannelore hun hotel en het leven van de popdiva redden?


‘Heinrich Ooooh & De Zeurderige Zombies’ is opnieuw een leuk, spannend verhaal met veel humor en fantasie, geschreven door de Turnhoutse auteur Hilde E. Gerard, voor kinderen vanaf 9 jaar.


De auteur neemt je mee in de wereld van de tweeling Heinrich en Hannelore, een wereld vol met zombies, geesten, spoken en skeletten. Niet bang zijn, het is geen griezelig boek. Het is op zo’n grappige manier geschreven dat je het boek het liefst in één ruk uitleest.


Naast het verhaal bevat dit boek zoals de voorgaande boeken over Heinrich Oooh ook recepten en weetjes. Wat denk je er van om zelf Tonaasgoulash, citroenlimonade of een laveldelspookje te maken?


Tenslotte nog even vermelden dat de prachtige tekeningen opnieuw van de hand van Eric Bouwens zijn en bij aankoop van het boek krijg je er vijf leuke Heinrich Ooooh-magneten gratis bij!


De reeks rond Heinrich Oooh is een succes, en niet alleen in België. De rechten van de reeks werden al verkocht aan Duitsland, Tsjechië en Denemarken. In Duitsland werden van het eerste deel op zo’n maand tijd al 12.000 exemplaren verkocht en zit het boek al aan zijn derde druk.


ISBN: 9789059084643 - Hardcover - 130 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Davidsfonds

Klik hier voor meer info