Recensie: Franse werkwoorden voor Dummies, pocketeditie


Heb je ook moeite met het vervoegen van Franse werkwoorden? Dan is de pocketeditie van ‘Franse werkwoorden voor Dummies’ het ideale boek voor je.

Velen hebben Frans geleerd op de middelbare school of via een aparte cursus Frans. Toch blijft het vervoegen van werkwoorden voor velen een moeilijke klus. Auteur Zoe Erotopoulos leert ons met haar boek het juiste gebruik van de werkwoordentijden.

‘Franse werkwoorden voor Dummies’ bevat geen saaie grammaticalessen, het is een werkboek met talrijke oefeningen. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je de oplossingen.

Het boek bevat vijf grote delen over de werkwoorden. Elk hoofdstuk bevat steeds een duidelijke uitleg met voldoende voorbeelden.

Deel I : De tegenwoordige tijd
Deel II : Vragende zinnen en bevelen
Deel III : De verleden tijd
Deel IV : De toekomende tijd
Deel V : De wijs, subjonctif of niet?

Naast de vijf delen vinden we ook traditiegetrouw ‘Het deel van de tientallen’ terug in dit boek uit de reeks ‘Voor Dummies’. Deze keer zijn het twee lijstjes: ‘10 werkwoorden op zijn Frans en ‘De 10 meest verwarrende werkwoorden’.
De auteur leert ons hoe je deze werkwoorden correct kunt gebruiken en legt de nuances uit die ze met zich meebrengen.

Zeer handig zijn de woordenlijsten achteraan het boek. Werkwoorden van het Frans naar het Nederlands en omgekeerd staan er alfabetisch gerangschikt. Ook de bijlage met de vervoeging van de veelvoorkomende onregelmatige werkwoorden is een dankbaar hulpmiddel.

‘Franse werkwoorden voor Dummies’ is een handig en overzichtelijk boek waar je in je eigen tempo de vaak moeilijke vervoegingen van Franse werkwoorden kunt leren. Zowel beginnende als meer gevorderden zullen aan het boek een goede steun vinden.

Op een aangename manier, met voorbeelden en oefeningen, leer je de juiste vervoeging en moet je niet meer raden naar de goede werkwoordsvorm!

ISBN: 9789043026109 - Paperback - 360 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Pearson Education
Klik hier voor meer info