Recensie: Engelenkus - Hilde E. Gerard


Na het eerste deel ‘Vampierenbruid’ is er nu de langverwachte opvolger 'Engelenkus' verschenen bij Davidsfonds Uitgeverij.


Heb je ‘Vampierenbruid’ niet gelezen ? Geen probleem. In het begin van het verhaal staat er een korte inhoud over het eerste boek en worden alle personages nog eens beschreven. Met deze informatie ben je op de hoogte van wat er gebeurd is en kan je ‘Engelenkus’ lezen.

Maar nog beter natuurlijk is je naar de boekhandel reppen en ‘Vampierenbruid’ kopen!

'Engelenkus' is een vlot geschreven verhaal vol spanning, romantiek en avontuur in Twilight-stijl, waarbij de personages echt tot leven komen.  Auteur Hilde E. Gerard neemt je mee naar een wereld vol vampieren en engelen waarin mythes en legendes tot leven komen en houdt het verhaal perfect mysterieus. Spanning verzekerd van de eerste tot de laatste bladzijde!

Het verhaal van 'Engelenkus' gaat verder daar waar 'Vampierenbruid’ stopt. Dankzij Bob is Nikki Slagerveldt teruggevonden door de politie. De helemaal overstuurde en onderkoelde Gabriëlla Engeler en de zwaargewonde lerares Nederlands mevrouw Gerinck worden naar het ziekenhuis overgebracht. Bob gaat Nikki en Gabriëlla, die samen een kamer delen, bezoeken in het ziekenhuis. Uit schrik dat de meisjes door de politie ondervraagd zullen worden, proberen ze te ontsnappen uit het ziekenhuis. Een demon achtervolgt hen en er heerst gevaar voor heel het dorp.

Omdat vampieren met uitsterven bedreigd zijn vreest Carl het ergste. Demonen plannen de ondergang van de vampieren. Hun enige kans om het dorp te redden is een verbond tussen vampieren en engelen te sluiten.
Bob’s oudere broer Carl, leider van de vampieren, vreest voor zijn leven. Omdat Bob hem moet opvolgen beslist Carl dat de tijd nu gekomen is om Bob, die zeventien wordt, in te wijden in de vampierenwereld.

Bob wordt voor zijn inwijding in de vampierenwereld het Woud Der Winden ingestuurd. Deze tocht is voor Bob uiterst gevaarlijk. Er heerst een enorme druk op de schouders van Bob. Hij heeft van Carl drie voorwerpen meegekregen, die hij telkens maar één keer mag gebruiken en dan nog in de juiste volgorde.

In Het Woud der Winden zal hij moeten samenwerken met Kobe, zijn vijand,  om het dorp en zijn vrienden te beschermen. Gelukkig heeft Bob bescherming van Gabriëlla die zijn gedachten kan lezen. Maar dan worden Gabriëlla Bob verliefd op elkaar. Een liefde die zowel onmogelijk als levensgevaarlijk is ....

Het verhaal is zo spannend dat we verder niks willen verklappen. Eén goede raad: lees het boek ‘Engelenkus’ en je bent ook in de ban van dit fantastisch verhaal.

In 2013 verschijnt het derde deel in de vampierenreeks: 'Duivelsgebroed'. De Boekenkast kijkt er al naar uit!

ISBN 978 90 5908  448 3 – 152 blz. - Garengenaaid - Vanaf 12 jaar - Prijs € 16,95
Klik hier voor meer info