Recensie: Een weeffout in onze sterren - John Green


'Een weeffout in onze sterren' is een verhaal van de 16-jarige Hazel uit Indianapolis. Hazel heeft schildklierkanker met uitzaaiingen in de longen. Haar leven werd gerekt door het medicijn Phalanxifor. Ze weet niet hoe lang ze nog zal leven waardoor haar leven een tijdbom is.

Haar moeder vind dat Hazel naar een praatgroep moet. Maar het is dik tegen haar zin.
In de praatgroep ontmoet ze Isaac en August Waters. August Waters, een knappe jongeman die altijd vrolijk is en graag grapjes
maakt, is genezen van botkanker. Hierbij is hij wel een been verloren. August komt mee naar de praatgroep om Isaac te steunen.


Vanaf het eerste moment dat Hazel August ontmoette, had ze gevoelens voor hem. Maar alleen is er die vreselijke kanker waardoor ze niet verliefd wil worden.

Hazel liet August kennis maken met het boek 'Een Vorstelijke Beproeving'. Beiden waren zo gefacineerd door het boek en wilden een antwoord omdat het verhaal eindigde middenin een zin. De twee wilden weten hoe het verder ging met de personages en gingen de schrijver opzoeken in Amsterdam.
De ontmoeting met de schrijver verloopt niet zoals ze gepland hadden. Maar dan kwam er totaal onverwacht nieuws dat hun leven totaal overhoop haalde..

De roman 'Een weeffout in onze sterren' is geschreven door auteur John Green en vertaald door Nan Lenders.
Het is een fictief verhaal over mensen die kanker hebben. Hoe gaan ze zelf om met de ziekte en hoe moeilijk het is voor de familie. De strijd die ze moeten leveren en de moeilijke tijden die ze doormaken maar ook de hoop op genezing die ze hebben.

De auteur is er in geslaagd om de personages heel levensecht weer te geven. De vragen en de schuldgevoelens waarmee ze worstelen, de pijn en woede die ze voelen en het afscheid nemen van hun dierbaren. Het is een zeer realistische roman.
Ook al is kanker een zwaar onderwerp, het is geen deprimerend of zwaarmoedig verhaal, maar een verhaal dat leest als een trein.

Een ontroerend, hartverscheurend mooi verhaal dat niemand onberoerd laat. August zorgt voor de humoristische noot in het
verhaal. Tijdens het lezen zal je ongetwijfeld tranen wegpinken. Dit boek moet gegarandeerd in je boekenkast staan!

Het boek is geschikt voor lezers vanaf 14 jaar, maar ook geschikt voor volwassenen.

ISBN: 9789047704560 - Paperback - 256 blz. - Prijs: € 16,50 - Uitgeverij: Lemniscaat
Klik hier voor meer info