Recensie: DVD 'Plop wordt Kabouterkoning'


Goed nieuws voor alle kleine Ploppertjes, de succesvolle bioscoopfilm ‘Plop wordt Kabouterkoning’ is nu verkrijgbaar op DVD!

‘Plop wordt Kabouterkoning’ is reeds de negende Plopfilm. Opnieuw een verhaal vol met avontuur, humor en spanning met in de hoofdrollen naast Plop, Kwebbel, Klus en Lui ook nog Rob de Nijs als de Kolonel, Staf Coppens als Prins Flip en Willy Sommers en Luc Steeno als de twee Luilakeien.

Het verhaal
Het verhaal begint wanneer Prins Flip op weg is naar het Koninklijk paleis. De Koning is gestorven en de prins is zijn opvolger.
Een troonopvolger herken je aan de enorme opvolgerspluim die aan de kaboutermuts bevestigd wordt. Op weg naar het paleis verliest de kabouterprins de pluim en door een ongeval valt Prins Flip bewusteloos op de grond.

Op dat zelfde moment is kabouter Plop op weg naar het paleis om er zijn heerlijke Plopkoeken te laten proeven aan de Koning. Hij weet natuurlijk nog niet dat de Koning dood is.
Plop hoopt dat de Koning de koeken lekker zal vinden en dat hij elke week Plopkoeken mag leveren aan het paleis.


Klus vergezelt Plop op weg naar het paleis en de twee vinden in het bos de heel speciale pluim. Plop noch Klus weten waarvoor deze pluim dient, Klus bevestigt de pluim aan de muts van Plop en samen zetten ze hun weg verder naar het paleis.

Aan de poorten van het paleis vertelt de Kolonel aan de twee kabouters het verschrikkelijke nieuws over de Koning. Er zit niets anders op voor Plop en Klus om terug naar huis te gaan.
Maar dan ziet de Kolonel dat Plop de opvolgerspluim draagt en is hij in de veronderstelling dat Plop de troonopvolger is.

De verbaasde Plop kan het niet geloven en wil de Kolonel zeggen dat alles berust op een misverstand. Maar dat is buiten Klus gerekend. Die ziet het helemaal zitten. Een leventje in het paleis: eten, drinken en persoonlijke lakeien, dat is het beste wat hem ooit is overkomen.

De wat onwennige Plop wordt gekroond tot Koning Plop I. Hij voelt zich helemaal niet goed in zijn vel, hij heeft immers gelogen over die pluim. Kwebbel en Lui worden naar het paleis gehaald, ook zij zijn verrast met de situatie waarin Plop terecht is gekomen.

Iedereen wordt in de watten gelegd en onze vrienden vinden het verblijf in het Koninklijk paleis super. Behalve Plop, die wordt door de Kolonel getraind tot een echte koning en heeft geen tijd om te genieten.

Koning Plop maakt zich zorgen. Hij wil de waarheid vertellen en terug naar zijn Melkherberg gaan. En waar zit de echte kabouterprins?

‘Plop wordt Kabouterkoning’ is een geslaagde film. Het knap geschreven verhaal, de prachtige decors en de sterke cast zorgen voor een film die elke jongen of meisje zeker zal bekoren. 


Heb je de film al in de bioscoop gezien? Geen nood, dan kun je hem thuis nog eens terug zien, want de film is nu verkrijgbaar op DVD.

Een goede tip voor mama en papa met de feestdagen in aantocht!

De regie van ‘Plop wordt Kabouterkoning’ is in handen van Gert-Jan Booy en de film is een productie van Studio 100.

Studio 100 brengt ook een special edition uit. Op deze DVD staan naast de film ook 3 leuke Plopjournaaltjes en de muziekclips van de liedjes ‘Wat een feest’ en ‘De Kabouterkoning’ op de DVD.

Cast
Kabouter Plop - Walter De Donder
Kabouter Lui - Chris Cauwenberghs
Kabouter Kwebbel - Agnes De Nul
Kabouter Klus - Aimé Anthoni
Kolonel - Rob de Nijs
Prins Flip - Staf Coppens
Snoef - Bas Muijs
Stoef- Winston Post
Luisterdames - Ini Massez & Jits Van Belle
Luilakeien - Willy Sommers & Luc Steeno
Lily - Gert Dupont & Priske Dehandschutter

Nederlands gesproken – speelduur ca. 75 minuten
Meer info via www.plopfilm.be