Recensie: 'Defour' - Steven Defour & Luc Martens


Steven Defour praat in zijn boek 'Defour' zeer openhartig en eerlijk over zijn carrière en privéleven. Hij neemt geen blad voor de mond en vertelt over zowel over de gelukkige momenten als de zwarte periodes in zijn leven. Het is een boek dat vlot leest en iedere voetballiefhebber zal bekoren.

De lezer komt te weten hoe hij als vierjarige knaap voetballer werd bij Zennester Hombeek, de ploeg van het dorp waar hij woonde.
Als snel ging hij naar het grote K.V. Mechelen, waar hij bij de Miniemen B begon te spelen en gevormd werd als voetballer.

Na het faillisement van de club belandde hij bij KRC Genk, waar hij op zijn zestiende debuteerde in het eerste elftal.
Standard werd zijn volgende club in zijn ontwikkeling als speler. Hij werd er kapitein, werd tweemaal landskampioen met de club en behaalde er de gouden schoen op zijn negentiende.

Vorig jaar vond Steven de tijd rijp om naar het buitenland te vertrekken. Hij tekende een contract bij F.C. Porto, de ploeg waar hij vandaag nog steeds speelt.

Naast het faillissement van K.V. Mechelen waren er nog andere tegenslagen in zijn nog jonge leven. De transfer naar Ajax die niet door ging, het missen van het WK in 2010 en het EK in 2012 met de Rode Duivels, de kwetsuren en de definitieve breuk met zijn ouders. Steven vertelt eerlijk wat er toen gebeurd is tussen hem en zijn ma en pa.

'Defour' is een prachtig boek over een jongen die zijn droom weet waar te maken als profvoetballer en uitgroeit tot een van de beste voetballers van ons land.
Dat het leven niet altijd over rozen loopt, telt ook voor Steven Defour. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Steven al veel meegemaakt in zijn leven. Toch vindt hij steeds het karakter om door te gaan en komt hij steeds sterker dan voorheen terug.

Er wacht nog een grote toekomst voor deze sympathieke jongen. Hoe die toekomst verder gaat lezen we hopelijk in een vervolg op dit boek, misschien op het einde van zijn voetbalcarrière..

 

ISBN: 9789089311153 - Softcover - 224 blz. - Prijs: € 22,50 -

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Klik hier voor meer info