Recensie: De Tafels van Amandine - Régine Geerts


 

Régine Geerts, eigenares van de winkel ‘De Tafel van Amandine’, heeft een prachtig boek geschreven over tafeldecoratie en alles wat er bij hoort.

 

Met de feestdagen in zicht is dit hét ideale boek om uw tafel om te toveren in een unieke, gezellige feesttafel om uw gasten te verwennen. Wat denk je van met Kerstmis of Nieuwjaar een stijlvol gedekte tafel met een prachtig servies, zelfgemaakte servetringen, theelichtjes en een hemelse menukaart?

 

Onderverdeeld in 10 hoofdstukken bevat ‘De Tafels van Amandine’ voor elke (feestelijke) gelegenheid de passende, tot in de puntjes verzorgde tafelversiering, voorzien van honderden mooie foto’s van Stefan Jacobs.

 

Het is een boek om steeds weer opnieuw ter hand te nemen en nieuwe dingen te ontdekken. Zelf originele spulletjes maken voor tafel, geeft toch een zekere voldoening en meerwaarde aan je tafel.

 

Je hoeft helemaal geen gasten te ontvangen om een gezellige en creatieve tafel te dekken. Wat denk je van een kopje thee met koekjes op een zelfgemaakte elegante etagère en theelichtjes met kant?  Meer hoeft dat niet te zijn om er een gezellige, ouderwetse namiddag van te maken.

Of een ontbijt op zondagmorgen. Voor velen het favoriete moment van de week. Dankzij ‘De Tafels van Amandine’ ziet er je zondagmorgen er écht anders uit.

 

Ontdek hoe je een onvergetelijk tuinfeest maakt, een lunch waarin je een reis rond de wereld maakt of hoe je een perfecte tafel maakt wanneer de vrouwen van de boekenclub langskomen voor de jaarlijkse lunch...

 

U leest het goed, Régine Geerts slaagt er in voor elke gelegenheid een passende tafel te decoreren.

 

Als extraatje staan er in het boek talrijke etiquettetips en historische anekdotes in. Zo kom je te weten waarom wij onze wijnglazen tot de helft vullen of waarom een mes een ronde mespunt heeft. Wist je dat de Romeinen reeds een servet gebruikten? Of wat te doen wanneer je met 13 aan tafel zit..

 

‘De Tafels van Amandine’ is goed voor 144 blz. wegdromen voor dames (en heren) die graag gasten ontvangen en zelf aan de slag willen om hun tafel op een originele manier te decoreren.

Alle benodigdheden uit het boek vind je in een hobbywinkel of loop eens langs bij Régine Geerts. Ze heeft haar eigen winkel in Berchem.

 

 

De Tafel van Amandine

 

Fruithoflaan 39

 

2600 Berchem


http://detafelvanamandine.blogspot.be

 

ISBN: 9789401404228 - Paperack met flappen - 144 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info