Recensie: De Kiekeboes Special - ‘In 3Dédé’- Merho


De zesde ‘De Kiekeboes Special’ is uitgebracht door Standaard Uitgeverij. In deze nieuwe Special ‘In 3Dédé’ staat in het teken van Marcel’s grootste vijand Dédé la Canaille.


De topgangster heeft nog een eitje te pellen met Marcel, wat  een crimineel goede special oplevert.


In ‘3Dédé’ zijn de albums ‘Met de Franse slag’, ‘In het spoor van Dédé’ en ‘Dédé bij nacht gebundeld. Naast de drie avonturen van de Kiekeboes vinden we nog 24 bladzijden met spelletjes, een horoscoop en een spectaculair verslag van de ontsnapping van Dédé terug.


'Met de Franse slag' - album 51

Kiekeboe besluit met zijn huisgezin op een boerderijtje in het zuiden van Frankrijk te gaan wonen. De bouwvalligheid van het huis, de geheimzinnige kreten van prehistorische monsters en twee supergevaarlijke gangsters - Dédé la Canaille en Petit Robert - zorgen ervoor dat Kiekeboes idyllische droom een wrede werkelijkheid wordt.


In het spoor van Dédé - album 85

Kiekeboe wordt tijdens een politie-controle betrapt met 50 kg zuivere heroïne in de koffer van zijn auto. Al snel blijkt dat het om opgezet spel gaat. Onze held ontmoet meneer Kreuvett van de appelblauwzeegroene gids, de 'bijbel voor de restaurantbezoeker', die intussen is overgeschakeld op het uitgeven van een kwaliteitsgids voor gevangenissen. Kiekeboe krijgt de vraag om de faciliteiten in de Ribbedebie-gevangenis te inspecteren. Aanvankelijk weigert hij op het voorstel in te gaan, omdat zijn aartsvijand Dédé la Canaille in die gevangenis vastzit. Maar dan ontsnapt Dédé voor de zoveelste keer …


Dédé bij nacht - album 111

Déde la Canaille, Kiekeboes aartsvijand nummer één, komt vrij uit de gevangenis onder elektronisch toezicht. Zich van geen kwaad bewust, vieren Marcel en co de verjaardag van hun buurman Fernand Goegebuer, wanneer een stroompanne de feestvreugde verstoort en de hele stad lam legt. Net op dat moment neemt een anoniem figuur zijn intrek in het leegstaande huis tegenover dat van de familie Kiekeboe en is Dédé nergens meer te bespeuren op de politieradar. Sapperdeboere en zijn team zetten een grootscheepse klopjacht in. en dan verdwijnt Kiekeboe plotseling spoorloos…


Deze zesde De Kiekeboes Special ‘In 3Dédé’ van Merho zorgt voor zowel avontuur, afwisseling, spanning én ontspanning met de gevaarlijke Dédé in de hoofdrol, Een extra dik album voor een kleine prijs, dat zijn de Kiekeboes Specials!


ISBN: 9789002257308 - 168 blz. - Prijs: 9,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij