Recensie: De 7 Levens van de Sperwer/De NINON-CYCLUS, 15 jaar later - Cothias & Juillard


De fantastische stripreeks ‘De 7 levens van de Sperwer’ verscheen voor het eerst in 1983. De 7-delige reeks werd al snel een klassieker onder de historische verhalen. Nadien volgde de 4-delige cyclus ‘Wuivende Veder’ en met de Ninon-Cyclus nemen auteur Patrick Cothias en tekenaar André Juillard opnieuw de lezer mee in het verhaal, deze keer 15 jaar later.

 

Parijs, 1642. Barones Ariane de Troïl , beter bekend als Roodmasker, keert terug naarFrankrijk. Ariane probeert haar leven weer op de rails te krijgen, na de voorbije gebeurtenissen.  Ze heeft zich verzoend met ridder Gabriel, die haar vader blijkt te zijn, en ook met schermmeester Germain Grandpin, haar oude verkrachter, komt ze opnieuw overeen.

 

Ariane en haar familie willen in de Auvergne tot rust komen. Maar die rust is van korte duur, zeker wanneer Germaine Grandpin aan Ariane vertelt dat hun dochter, het kind dat verwekt is tijdens de verkrachting, nog leeft. ..

 

Ook dit eerste deel van De Ninon-Cyclus bevat net als de vorige albums een uitstekend verhaal met pareltjes van illustraties. Elk prentje is uiterst zorgvuldig getekend met oog voor details.

 

‘De 7 Levens van de Sperwer’ is aan stripalbum dat de fans zeker aan hun collectie moeten toevoegen. Een verhaal vol gevechten, ruzies, jaloezie, verzoeningen en vooral spanning!

 

DE 7 LEVENS VAN DE SPERWER/DE NINON-CYCLUS, 15 jaar later – Cothias & Juillard

 

 

ISBN: 9789085583509 -hardcover - 56blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: DARGAUD