Breien op maat - Hélène Lesger & Boukje Mulder


Vanaf nu altijd de perfecte maat en een breiwerk volledig naar je smaak met het boek 'Breien op Maat'


Iedere ervaren breister kent het probleem, je ziet een model in een boek, maar het is niet helemaal wat je wil. Je wil een andere hals of een mouwinzet, een zakje er op, of je wil dunnere of dikkere wol gebruiken of het past niet helemaal bij je lichaamsbouw wat nogal eens voorkomt. Het kan ook zijn dat je het model in de bladen dat je wil breien wel leuk vindt, nét even anders wil maken met een persoonlijke touch.Natuurlijk is het dan mogelijk om een beetje te experimenteren, maar dat leidt zelden of nooit tot een goed resultaat. Als je een echt mooi zittend vest of passende trui wilt maken, zul je je moeten verdiepen in de berekeningen die ten grondslag liggen aan een ontwerp.


Zo is het idee voor dit boek ontstaan. Aan de handvan een aantal basismodellen leggen Hélène Lesger en Boukje Mulder uit hoe je een kledingstuk op maat kunt maken. En met behulp van de rekentechnieken die duidelijk uitgelegd worden, kun je ook besluiten zelf een trui of vest te ontwerpen.


Daarom kozen Hélène en Boukje om zoveel mogelijk variaties in het boek op te nemen, truien en vesten met V-hals, ronde hals, normale mouwinzet, raglanmouw, getailleerd en ongetailleerd. Het is als het ware een verzameling basispatronen.


In het boek met vele tips en adviezen wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van 13 basispatronen hoe je een patroon aanpast aan je eigen maat en je eigen smaak. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, is het mogelijk om elk patroon passend te maken en om jou vest of trui naar jou smaak en in de perfecte maat te breien.

De ontwerpen van de truien en vesten inclusief de beschrijvingen zijn aan de hand van Boukje Mulder. Hélène Lesger is verantwoordelijk voor het concept, aanvullende teksten en eindredactie.
De mooie foto's in het boek zijn gemaakt door Bastiaan van Musscher.


ISBN: 9789058779878 - 112 blz. - gebonden - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Forte

Klik hier voor meer info