Prachtig boek (R)ik, Kamiel Van linden voorgesteld in Antwerpen

Zaterdag 15 september werd op het stadhuis van Antwerpen het boek ‘(R)ik, Kamiel Van Linden’ van Jamy Ivens voorgesteld onder massale belangstelling. Naast burgemeester Janssens waren er veel oud-renners, vrienden en uiteraard de familie van Rik Van Linden aanwezig.

Wielerkampioenen zoals Felice Gimondi, Marino Basso, Lucien Van Impe, Roger De Vlaeminck, Johan De Munck, Rik Van Looy en Walter Godefroot waren aanwezig op het Schoon Verdiep om Rik in de bloemetjes te zetten.

Iedereen kent de namen uit de jaren zeventig: Merckx, De Vlaeminck, Maertens, Sercu,.. maar er zijn er nog die jammerlijk vergeten worden. Rik Van Linden is er één van. Met dit boek wordt de snelle man uit Wilrijk uit de vergeethoek geduwd en terecht in de spotlights geplaatst.

Want bescheiden is hij, de renner die maar liefst 593 zeges behaalde in zijn carrière. Op de vraag of er een boek over hem mocht geschreven worden antwoordde Rik “Een boek over mij? Neen dat moet niet, dat is 35 jaar geleden. Mijn tijd is allang voorbij.” Typerend voor de schuchtere en bescheiden Rik.

De oude wielergloriën werden geïnterviewd door VRT-journalist Johny Vansevenant  en hadden alleen maar lof voor de man die naast 3 ritzeges ook de groene trui won in de Ronde van Frankrijk 1975.
Roger De Vlaeminck: “Hij was enorm snel, vooral de laatste 50 meter waren indrukwekkend.”
Patrick Sercu: “ Ook op de piste schitterde hij. Hij had dezelfde sprinterskwaliteiten op de piste als op de weg.”
Ook broer Alex, die steeds in dezelfde ploeg als Rik reed, is enorm fier op zijn broer. “Het was voor mij een eer om meesterknecht te zijn van Rik. Ik cijferde mij altijd weg zowel voor Rik als voor Gimondi. Rik was een supertalent, zelfs een Cavendish zou nu schrik van hem hebben.”

‘R)ik, Kamiel Van Linden is een schitterend boek dat aantoont wie de renner Rik Van Linden was met vele foto’s en anekdotes van en over de spurtbom uit Wilrijk. Het bevat naast een overzicht van zijn volledige carrière als wielrenner een uitgebreid verslag van de Ronde van Frankrijk 1975 en een overzicht van zijn indrukwekkend palmares. 232 bladzijden leesplezier over een bescheiden renner met een groot palmares.

Een boek dat iedere wielerliefhebber zeker in zijn boekenkast moet hebben!

E. Van de Perre


ISBN: 9789490243616 - Gebonden - 232 blz. - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Bola Editions
Klik hier voor meer info

 

Klik op een foto om te vergroten